Laperl

Underbara gravida jag

Nej jag är inte gravid men däremot trött på all hets runt omkring kvinnokroppen.

Känner du nått annat än ovanstående rubrik så är du otacksam och en dålig morsa och verkar älska ditt ofödda barn mindre.(Var noga med att poängtera att du du älskar barnet även om du fortfarande inte byggt upp några känslor än som är helt normalt. )

Bocka av det kvinnor för ännu en sak som vi måste känna och va bra på.

Först när vi är gravida ska vi känna att åhhhhh jag njuter av att va gravid, det är inte jobbigt med hormonerna, jag känner mej inte tung som en valross på land eller ful och jävlig.

Sen när vi klämt ut ungen(som såklart har varit helt naturlig förlossning och utan smärtstillande för allt annat är en dålig kvinna)ska vi bara känna eufori och en oändlig kärlek omedelbart. Amningen ska komma igång omedelbart och funka för funderar du på flaskmatning eller att amningen inte funkar så återigen dåligt kvinna/mor. Förlossningsdepression existerar inte för det drabbar bara svaga kvinnor och ingen vill väl va svag?

I föräldraskapet ska vi leva endast för barnet. Vad är egentid? Nej inget sånt för du måste va fastlimmad med barnet annars får den anknytningsproblem för pappa går ju inte an.

Samtidigt ska vi hurtigt bli av med mammakilona och sån för skam om man har degmagen och mammakilona kvar mellan 1-3 månader efter förlossningen.

Om du funderar på att lämna över ansvar på fadern och vill börja jobba då får man höra "men guuud hur kan du"

Har ni tänkt på det?

Exempel mamma på jobbet med en tre månaders bebis hemma med pappan. Vad tror ni får höra och vad tror ni pappan i omvänd läge får höra?

 

Helt seriöst Varför inte bara skita i allt och bara va?

Varför har allt blivit så ytligt i samband med att sociala medier ökar?

Varför kan vi kvinnor inte bara hjälpa och stötta varandra?

Varför måste vi hela tiden vara så noga att trycka ner varandra? (patriarkalisk hjärntvätt )

Varför sätter vi upp orimliga mål för oss själva?

Räcker det inte med all skit från varandra?

Patriarkatet sköter det så bra ändå.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas