Laperl

Morotskaka

Morotskakan hittade jag det HÄR receptet som jag följde något.

Glasyren tillsatte jag lite citronsaft från en halv citron och lite karamellfärg.

Har du i Citronsaften så måste du ha i betydligt mer florsocker än vad som står men kör det efterhand och testa dej fram matsked för matsked.

Det här är för 12 pers men tyckte det vart lite för just 12 pers

 

Morotskaka
6 dl 
1,5 dl 
4 dl 
1 dl 
2 tsk 
4 dl 
1 tsk 
2 tsk 
1 msk 

Glasyr
100 gram 
60 gram  Mjölkfritt rumsvarmt smör
2 dl 

 

Blanda morötter, grädde, socker i en bunke och rör om ordentligt så allt verkligen blandas. Sen tar du skålen med alla torra varor som du blandat ihop och häller i morotsblandningen. när allt är välblandat så har du ner det i en smord form och in i ugnen på 175 grader i en halvtimme. Se till att förvärma ugnen innan du skjuter in kakan.

Under tiden kakan ligger i ugnen diskar du upp allt krafs och förbereder glasyren. Allt i en skål och kör på med elvisp.  Som sagt tänk på om du har i citronsaft så får du öka med florsocker.

När kakan kallnat har du på glasyren som under tiden ligger i kylskåpet och inte i rumsvärme.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas