Laperl

Stackars jaffa

Tänkte ta ut jaffa till rastgården som ligger här i närheten men glöm det.

Har märkt att trots att hon pinar på så går det långsammare. Hon stannar ofta och drar upp tassarna. Helt ny upplevelse det här att hunden fryser om tassarna men det kan kanske va så att hon har så små tassar och då fryser dom lättare. Försöker tänka som våra fingertoppar. handen kan frysa lite men fingertopparna blir stelfrusna.  Får nog dra ner till djuraffären och prova ut skor till henne. Undra hur hon tar det? Hon som blir stel och skakar sig hela tiden med en täcke på hahaha

 

På tal om inget. Såg en annons på blocket igår angående en bordercollie hane. Asså vilken snygging och utifrån annonsen så va han en arbetsmaskin. anledning till omplacering var att det började bli tufft med hennes andra hane. Men som med såna raser så är det alltid landet dom ska komma till. Fattar inte riktigt det där. Jag motionerar inte hunden inomhus. Kan jag inte ge hunden det den behöver utan en tomt? Jag som haft belgisk vallhund vet att man rastar, motionerar INTE hunden inomhus. Då har jag bara bott i lägenhet. Visst är det smidigt att bara släppa hunden på tomten och låta den springa av sig men i mina ögon är det inte rätt. Bara inom 5km finns 3 rastgårdar. Sen är det ju det att man lär väl hunden inkallning och lydnad. då har man en fri hund. Om den lyssnar till 100% kan man ha den lös överallt. Så har det varit för mej iaf. Ägde en retriver koppel som jag hade i fickan som man kunde dra fram mitt inne i stan för folks kommentarer men annars behövdes det inget.

Nej jag har inte förstått argumenten MÅSTE ut till landet. Jag VET att man kan ge hunden allt den behöver även i lägenhet.

jaja lite lessen i ögat iaf blev jag då jag tände verkligen till i mitt kalla hjärta när jag läste hans beskrivning.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas