Laperl

A bit of this and that

Tjena gänget. Hur e det med er där ute?

Själv så är det lite upp och ner. Vet inte riktigt vilken fot jag står på men men så är det.

Vi har haft kalas firande på löpande band här.

Den 25te fyllde W 4 år och den 27de fyllde näst äldsta grabben tonåring (13).

Alla blev glada och nöjda och det är huvudsaken. Mitt i allt så köpte vi en våningssäng till dom små. Då passade vi på och såga ner Ws säng (en snigel från ikea). Kortade av den lite och limma och skruva fast ryggen. Tada nu har vi en hundsäng. Blir perfekt när vi har stor hund igen :P

 

Berättade om att jag hade en praktikplats på g. Men i tisdags så fick jag negativ besked. Dom har inte möjlighet just nu. Fan hela världen rasade samman känns det som. Va helt tom. Kunde inte gråta va lessen, glad eller ens le. Tänkte inte på nått utan va som en tom skal. Fett wierd känsla.

Det finns dom typerna som kan bara va hemma och tycka att det e livet på en pinne, Sen har vi andra kategorin som MÅSTE ha nått att göra hela tiden. Jag är den senare. Men skulle jag ha bil och körkort skulle jag bara njuta av att va hemma med ungarna. Allt blir så lättare då. Men ta med tre ungar på buss är inte och rekommendera. särskillt inte mitt i den härligaste perioden i deras liv , TROTS.

Men för mej är det inte tillräckligt utmanande att va hemma med ungar. Thats not my cup of tea.

Jag vill ut, träffa folk (även om jag hatar mänsklig kontakt)slippa trots och gap, tjäna egna pengar.

Även om man har en man som inte ser ditt och mitt utan mer vårt så är det så man ska ALDRIG förlita sig på andra utan ha sitt på det torra. just nu har jag inte mitt på det torra. Grymt stressande.

Jaja jag tittat in imorgon också så ta hand om er tills dess XOXO

World of warcraft The movie

Ni måste se den. Asså så jäkla epics att sagan om ringen ser ut som en jäkla tecknad film

Behöver jag nämna att jag längtar så jag döööööör till 10de juni.

kolla trailern så förstår ni vad jag menar.. Kolla orcsen, kolla stormwind ja kolla ALLT

                                               

Grattis älskade barn

Idag för fyra år sen kom du till världen. Lugn som en ko på sommarbete som ligger och idisslar i skuggan.

Du fanns bara där och iakttog världen med din visa blick. Jag älskar dej min sol, min himmel, min måne.

Grattis på din dag min älskade Wanya, mitt hjärtas hjärta.

Livet leker

Om ni funderar på att skaffa barn tätt fundera om NOGGRANT!

Dom har varandra i vått och torrt, nån att leka med, nån att BUSA med.

Idag har det gått i ett. Helvetet började på morgonen.

Medans jag tog ut jaffa en snabbis så hon fick kissa och bajsa så hade dom tagit ut Ws salva och miniderm.

När jag kom hem så hade dom T-shirt över huvudet och sa att dom hade duschat. Jaja tänkte inte mer på det för jag brukar ha handduken så efteråt och dom härmar juh oftast oss vuxna. Sen gick dom in på rummet och lekte med stängd dörr. Där skulle jag ha hajat till då dom 99% av gångerna inte stänger dörren.

Sen hör jag Z gapa om att det e hennes schampo men haja fortfarande inte till då dom har såna leksaker. Sen kommer T ut från rummet och hans hår e helt typ "oljigt" och vit. Vit i ansikten och resten av kroppen. VA I HELVETE kom det från mej.

Jo fan springer in på deras rum för att veta vad dom lekt med och då va det Ws salva och minidermet. Minidermet var en pumpflaska som var knappt använd och nu e den slut. Bara och lira in dom i badrummet och försöka tvätta av det. Många tårar senare fick jag ut allt från kropp och hår. Det positiva är att dom är lena om kroppen nu :P

Hela dagen har gått åt att stoppa dom från bus. Klädkammaren = verktygslåda och ris som man kan slänga överallt. Köket = ta en stol och antingen diska eller snoka i skåpen.

Det tar aldrig slut!

Nu under en svag minut av ouppmärksamhet där jag inte kontrollerade deras minsta rörelse hade dom hittat tigerbalsam. Kände en stark doft och tänkte återigen vad i helvete. Då hade lillgrabben gröpt ur med sina små fingrar och stank från munnen. Ringde 1177 och dom sa att jag ska chilla och ge han mycket vatten. Får återigen se det från det positiva sidan. Han kanske slipper sin irriterande hosta nu ^^.

Ja än är inte dagen över så vi får se vad dom kan hitta på. Har jag sagt att dom är galna?

 

Stressa eller inte stressa

Har funderat mycket kring mitt bloggande. Har bestämt mej att ta det chill med den. Jag har pressen på mej (<-- läs jag har höga krav på mej själv) att få iväg ett par inlägg per dag. Jag personligen gillar såna bloggar som har flera inlägg per dag. Sen har vi dom som får iväg flera inlägg per dag men för mej helt meningslösa alltså bara reklam.

 

Hur som haver kommer jag inte blogga på heltid. Kommer uppdatera när JAG känner för det. Måste dra ner pressen från nånstans då jag mår inte så där hejdundrande bra nu.

Det är barnen, det är alla tider som ska passas, det är ev en ny arbetsprövnings plats på gång(vet mer på tisdag), det är en ny tid hos kuratorn på G då läkaren på psyk tyckte att jag skulle träffa henne igen fastän det va tydligt att kuratorn sa att jag behöver hjälp på ett helt annan plan än vad hon kan erbjuda. '

Så ja ni ser! Sen är det ju det att får jag tid framför datorn så blir inte bloggen prio ett utan det blir wow. Vad använder man dator till annars :P. Surfar knappt runt och läser bloggar eller sån på datorn blir mer på mobilen eller ipaden.

Det kommer bli bättre när jag får en viss rutin och alla krav runt omkring mej sänks något. Men tills dess så tror jag att jag håller mej till max ett inlägg per dag. Blir det fler så blir det men inget krav utan max ett :)

Men vet ni vad nånting roligt i det hela. Hittade en fotoklubb här i e-tuna som jag anmält mej till. Dom har även kurser i digital fotografering. Tro fan att jag kommer anmäla mej till varenda en:)

hej och hå

Här går det undan. Hade tid hos kuratorn idag. Som jag stressat över det. Men iaf det ena ledde till det andra och hon kände att hon kunde inte hjälpa mej utan jag behöver mer hjälp av en psykolog. Men efter mötet som vart skitsvår i slutet började det grumla till för ögonen och kände hur nått satt fast i halsen på mej och andningen blev skit svår ocoh jag svettades som en galen ko.

Kunde och orkade inte prata ens med gubben och då är det ändå han som jag vänder mig till i första hand när dessa symtom dyker upp. Sen pling från ingenstans tänkte jag va fan psykakuten. Det har man juh hört om. Kunde faktiskt inte hämta och va med dom små i den skick jag va i då. Iaf när jag väl hitta dit så fick jag en tid kl 1300 nästan 2 timmar efter att jag kom dit. hahaha skämt eller. Jag iaf hade gått in i lägg på locket mood. När jag väl träffa läkaren hade jag inte så kraftigt som när jag kom in.

Jävla skit läkare träffa jag dessutom. Va visserligen bra för jag blev fan arg av vad han sa. Så kom ur min jag-mår-dåligt-mood. Okej på det sättet va han bra. Sen motivera han mej ännu mer att överbevisa honom. Tänker inte gå ingående på vad bajs läkaren sa men han ska inte tro att efter en liten glimt av mej tro att jag verkligen mår bra egentligen när alla andra runt omkring mej säger att jag behöver hjälp att bearbeta mycket.

Min arbetspsykolog varnade mej för att det kommer bli svårt och rätt fick hon men skam den som ger sig.

Nu efter allt så känner jag mej bara lugn men TRÖTT! Min lägg-på-locket-och kämpa-på anda är fan den mest epiciska man kan ha.

Vill sova nu känner jag. Hatar verkligen att känna mej orkeslös. Så pissigt!

 

Hoppas ni haft en bra dag iaf. Det unnar jag er alla XOXO

Taco middag

Taco är det bästa maten ever. Ungarna sitter och äter så snällt och lugnt. Dom älskar tacos!

Annars är våra middagstider förknippade med magont. Sällan nån sitter och bara äter. Det ska tjafsas om ALLT!

Från titta inte på mej till att maten är äcklig. Sen mamma mata mej pappa mata mej och so on. Geez har glömt hur det är att äta i lugn och ro

Bildbombs varning !

tjoho tjoha

Asså nu börjar det släppa här..

Dålig uppdatering men mycket som händer nu och måste sortera allt. IAF snart har jag ev en praktikplats *dansar lite*

Alltså det är kanske men kontakt är tagen och cv inskickad. Nu kanske jag slipper vara hemma och uggla hela tiden *dansar lite mer*

Sen så har jag tagit kontakt med en kennel i finland som har dom linjerna jag vill ha men fortfarande inget svar. Vågar inte ringa heller tänk om dom inte kan bra engelska hahahah.

Sen har jag funderat mer intensivt på hur mycket jag ska ha med barnen här på bloggen.

Svårt avvägande det där. Dom är ju en del av mitt liv så kan inte utelämna dom helt men hur mycket ska jag låta dom synas här? Bloggen är ju inte länkad till dom alltså ingen föräldrablogg utan mer en allround. Jag som person är överallt och ingenstans och sen tittutar i ett hörn. Så kan inte bestämma nån kategori för den.

Men lämnar jag ut mina barn för mycket eller håller jag det på en rimlig nivå?

Sorry!

Alltså vad händer? blir slöare och slöare med att uppdatera här inne. Men har jorden bloggtorka. Jag SER i statistiken att jag har er trogna läsare som tittar in ibland. Kan ni inte ge mej förslag på vad ni vill läsa om?

 

Iaf just nu är det en period fylld av stress så får prioritera lite annorlunda. Tiden hos kurator ligger och hägrar i bakgrunden och är sjukt stressad över den. Vad säger man? Vad gör man?

Jag förstår att jag har mycket som jag behöver säkert bearbeta då jag hamnar i sjukt djupa depressions perioder. Men problemet med mej är att jag kan lägga sånt bakom  mej. Alltså lägga locket på och jobba på men uppenbarligen så ligger det i bakgrunden. Men vad händer när man börjar prata om det? Kommer skit upp till ytan och man kraschar? Ja menar det är väl därför man lägger locket på för att slippa det.

Jag fattar att det är mycket som varit fel under mitt liv men förstår inte felet med det. Så fattar inte vad jag ska prata om.

Hur som haver så har jag halv gett upp med kameran. MÅSTE gå en kurs. Fattar inte av att läsa måste se i praktiken. Den är rolig iaf. Bilderna blir så mycket bättre än en halv dassig mobilbild.

HAHA glömde nästan. Vet ni vad man kan göra med klistermärken från äpplen, bananer och apelsiner?

 

Stackare :P

 

 

Här sitter jag

Sitter framför datorn och väntar på grupp. Håller på och levlar en monk till 61 sen ska jag köpa legion och boosta den upp till 100 :P

Samtidigt så underhåller man äldsta tjejen. hon håller på och fixar elsa hår på mej :P

Det kallar jag att kombinera det bästa av två världar hahah

Ungarna är ovanligt lugna idag. W sitter med paddan och leker med playmo om vartannat och yngsta grabben leker med sin duplo eller sitter med paddan. Sen får dom en tokryck och leker tillsammans. Alltså VERKLIGEN leker tillsammans.

Jaja jag NJUTER i fulla drag av att inte ha en cirkus hemma just nu :))

Den här veckan har varit lite knepig.

Jag har haft en tid hos arbetslivs resurs. Fortfarande jobbigt med känslorna.

Jag skulle ha telefontid på måndag med min läkare på medicin efter att jag tagit prover som jag MISSAT!!!

Jag lovade att jag skulle ha mer tid till bloggen och mer tid till world of warcaft. Det är inte en bra recept.

För wow tar TID!

Jag fick en liiiten munsår vid läppen som läkte ut av sig själv lika fort som den kom MEN fick även en på hakan :O. Den jäveln har jag haft i två veckor. Munsåren blomstra ut efter mötena innan jul. STRESS!!

Försöker lära mej den där förbannade kameran. Det verkar mer omöjligt än möjligt. Måste hitta en fotokurs här i Eskilstuna. Dom hade en i Strängnäs på kvällen. Okej med bil men SJ+vinter=katastrof.

Tagit MASSOR av bilder som kommit ut som ORF fil. Kan inte öppna dom i photoscape eller i vanlig bildgalleri. Vet inte ens vad jag pillat på :S

Får återigen sitta med den och försöka komma underfund med VAD jag har pillat på, då har jag pillat på en hel del -_-

Här är lite bilder från igår iaf :P

               

Den här hade jag lysrörsbelysnings inställning tror jag. Vart ljusare än vanligt + där till mej

Den här vet jag inte vad jag gjorde men vet att det va utan blixt. Grym den blev iaf.

Stackars jaffa

Tänkte ta ut jaffa till rastgården som ligger här i närheten men glöm det.

Har märkt att trots att hon pinar på så går det långsammare. Hon stannar ofta och drar upp tassarna. Helt ny upplevelse det här att hunden fryser om tassarna men det kan kanske va så att hon har så små tassar och då fryser dom lättare. Försöker tänka som våra fingertoppar. handen kan frysa lite men fingertopparna blir stelfrusna.  Får nog dra ner till djuraffären och prova ut skor till henne. Undra hur hon tar det? Hon som blir stel och skakar sig hela tiden med en täcke på hahaha

 

På tal om inget. Såg en annons på blocket igår angående en bordercollie hane. Asså vilken snygging och utifrån annonsen så va han en arbetsmaskin. anledning till omplacering var att det började bli tufft med hennes andra hane. Men som med såna raser så är det alltid landet dom ska komma till. Fattar inte riktigt det där. Jag motionerar inte hunden inomhus. Kan jag inte ge hunden det den behöver utan en tomt? Jag som haft belgisk vallhund vet att man rastar, motionerar INTE hunden inomhus. Då har jag bara bott i lägenhet. Visst är det smidigt att bara släppa hunden på tomten och låta den springa av sig men i mina ögon är det inte rätt. Bara inom 5km finns 3 rastgårdar. Sen är det ju det att man lär väl hunden inkallning och lydnad. då har man en fri hund. Om den lyssnar till 100% kan man ha den lös överallt. Så har det varit för mej iaf. Ägde en retriver koppel som jag hade i fickan som man kunde dra fram mitt inne i stan för folks kommentarer men annars behövdes det inget.

Nej jag har inte förstått argumenten MÅSTE ut till landet. Jag VET att man kan ge hunden allt den behöver även i lägenhet.

jaja lite lessen i ögat iaf blev jag då jag tände verkligen till i mitt kalla hjärta när jag läste hans beskrivning.

Jag tror jag lever

Asså säger igen. DESSA UNGAR. Det saknas inga Celsius i kylen så det kan inte va det dom tar. Kan det va koffeintabletterna dom nallar av?

Jag brukar ligga och dra mej i sängen när dom vaknat. Oftast går det bra och jag hör det mesta dom håller på med. Vi har ett par hyacinter i fönstret i vardagsrummet. Eller ja hade nu då. Så hör jag från vardagsrummet. Nej tälon inte röra blommorna. Skyndar mig ut med eld i arslet och försent. Jord över hela soffan och golvet . Suck!! Och så undrar fol varför det är så tomt här hemma och inte hemtrevligare.

Sopar upp och skakar av soffdynorna och plockar undan blommorna som nu är RIP och går och lägger mej i sängen och scrollar lite med mobilen. Då blir det knäpptyst. Ni vet den där tystnaden att om man skulle fjärta skulle det eka mellan väggarna. Går upp igen och ja nog fan har dom varit i klädkammaren och dragit fram halva stället. Bara att gå upp nu då. Då va det slut på lugnet.

Ibland undrar jag om jag kommer överleva när dom blivit äldre och lugnare? När man börjar slappna av mer!

Nu ska vi äta lite och sen ska jag dra igång disco här hemma.

 

Feedback PLZ

JAG VEEET!! Evigt tjat om den där kameran men VILL verkligen lära mig.

Släpper en bildbomb från dagens paparazzi session idag. Behöver lite tips och råd. Så är det nån där ute som är duktig snälla feedback plz.. Det största problemet jag har just nu är när jag tar närbild.. Faller skugga över objekten. Föremål är lätt att flytta på men hur fan gör man när det är ungar som leker eller djur som rör på sig?

Som                  här                                                   och            här                                       

 

 

Hur svårt ska det va

Asså jag sitter med kameran och knäpper random bilder. Allt för att lära känna den. Läser bruksanvisningen och fortsätter och leka. Men det klickar inte i hjärnan. Tar bilderna raw så jag kan redigera bilderna men kom på va fan har ingen redigerings program.

Är det nån som har en bra redigeringsprogram för pc som är perfekt för nybörjare? Inte photoshop för avancerat.

Hit me plz. tror jag hittat ett nytt intresse här :P..