Laperl

Vilken helg!

Positivt och negativt.. Det negativa tar jag i en egen inlägg senare. Eller negativt och negativt det vet jag inte om det är men iaf senare om det.

I fredas fyllde lilla Z 6 år. Helt jäkla skönt:P. Tycker det är så skönt att dom växer upp och saknar inte småbarns perioden det minsta.

När pappa kom hem från jobbet blev det tårta. Visste ni att marsipanlock som man köper färdigt är för små för bottnar som finns i handeln? Det fick jag erfara iaf. Men barnet blev nöjd iaf fast det vart fult. Sen förra året har hon tjatat om en hello kitty tårta. Så vad gör mamsen? jo hon ritar dit en kattjävel :P Även fast jag kände ähh fy fan vad fult så va dottern lyrisk över sin fina tårta och det var det viktigaste!

 

På lördagen drog vi till tuna park för att inhandla presenter. Vi gör så from i år att dom har en pott att handla för så då får dom gå cray crazy och köpa det dom själva vill. hon köpte en Barbie docka och 2 små playmobile figurer inne på Br. Sen ville hon till H&M och kolla kläder men hon hitta inget hon va nöjd med så det blev istället en Hello kitty läppbalsam. Sen vart det en sista stopp vid glitter för nya örhängen. Dagen avrundades med en måltid på MAX.  Så vart hon nöjd för i år.

Nu e det bara 3/6 födelsedagar kvar för i år :P Nackdelen med stor familj hahaha.

 

 

Din dag

Idag är det näste ut på tur att fylla år. Min älskade lilla Zarah.

Det sägs att man inte kan älska ett barn mer än nån annan, men denna tös Wow.

Hon är som en orkan som sveper förbi. Man märker att hon varit där men man fattade inte vad som hänt.

Helt cray crazy. Finns det inget att göra så får man höra "Vad ska jag göra nu?"

I den där lilla huvudet går det i 470km/h och det gäller att hänga med. Hon är våran clown, gaphals, gosfia och tornado i en och samma kropp.

Men den omtänksamhet som finns i den där kroppen är bortom min förstånd. Hon vill bara att alla ska må bra och att alla ska va samlade.

Vi har inte sagt nått till henne än att hon fyller år för gubben jobbar idag och är ledig imorgon så då tänkte vi att vi firar henne imorgon.:P

Just an other day

Se där nu är denna dag över. Ungarna ligger i sängen och gafflar med varann om diverse grejer. Ropar "pappa, pappa" Ganska kul det där. dom härjar som galningar men när dom väl somnar så går det från speed till totalt borta. Jajaja somnar gör dom nångång.

 

Idag är kanal 5 och discovery kanalerna tillbaka. WIHOO. Vi har bredbandsbolaget och det har strulat lite med det men nu så och ingen e gladare. Älskar discovery kanalerna

 

Dom små var hemma från dagis idag då jag har tid med arbetsförmedlingen imorgon . Vi bytte bara dag.

Så dom har roat sig med att

*kasta-duplo-så-långt-du-kan

*lek en liten apa hoppade i soffan. Jag skulle va doktorn

*hoppa i havet och simma

*tvångs gosa med jaffa.

Så en händelserik men ändå lugn dag. Älskar när dom e uppfinningsrika och leker med varann. Sen uppmuntrade jag bara liiiite till vissa lekar men bara liiiite :)

Det ligger i detaljerna

Man kan mixa sin outfit till fördärvelse men har man fel detaljer så floppar det totalt..

Här är några av mina favoriter. Då jag typ aldrig använder handväska så får det utebli :P

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR

Selfie time

Vad gör man inte för att roa ungar så dom håller sig lugna :P

tjohop tjohej

Vilken seg dag idag. Blir lätt så när gubben e hemma. Bråkat lite blivit sams ja en vanlig dag helt enkelt :P

Ja och ungarna har ritat lite. Dock missade dom papperet lite :P

Ja idag rensande jag lite ut från smink och kräm påsen. va tvungen då jag inte använder några krämer överhuvudtaget och smink va vissa foundation som inte va till min hudtyp. Lyckat när jag handlar ><

Hade några glossyboxes som jag rensade ur lite. Fan vad mycket skit man får i såna lådor. Tror jag ska prova Elegantbox nästa gång. Den verkar ha lite roligare grejer i.

Hittade iaf en underbar läppglans. Smakade inte illa, lagom fet och underbar färg. Ska köpa en till med mer åt det röda hållet. Redan kär i den. Rekommenderas högt.

Nu ska jag logga wow iaf och köra mina dailys och imorgon väntar psyk samtal YAY (<--läs not eller lite kluven dock)

 

 

 

3 år

Idag mina kära är det 3 år sen jag och gubben gifte oss. Helt seriöst vad tiden bara skenar iväg.

Den 8feb 2013 va jag så jäkla höggravid man kunde va (ungen kom 28april) Va borgerligt totalt oplanerat och inget märkvärdigt. Vi hade inte ens berättat för nån utan det va ehm, så klart vem annars, jag som bara va fan nu gifter vi oss. 4de gemensamma ungen på väg kanske dags då. Ringde fick tid ganska omgående , ja ni ser så romantiskt :P

Vi har varit ihop i snart 15 år och vi har stormat och vi har skrattat, vi har varit på botten och vi har sett våran topp.

Jag hoppas på fler stormiga härliga år framöver.

                                                   ÄLSKAR DEJ BUBBA BÄSTASTE MANNEN OCH FARSAN

                                          Såna här lappar kan det dyka upp lite då och då

 

En reflektion

Okej nu ska jag förklara mej själv lite närmare med vad jag menade med att svenska par känns "kalla".

I somras, om vi bara går dit, på stranden, ute på picknick, parken zoo så upplevde jag att svenska par betedde sig så stela mot varann. Mer pk korrekta, tog ogärna på varann och la fokus på obetydliga grejer istället för att SE varann. Mer som ett par vänner än ett kärlekspar som umgås med varandra.

Är det så att folk är så uppslukade av den här viktiga egentiden, jobb och familj att man bara rullar på och glömmer varann?  Nu menar jag inte att man ska åsidosätta sig själv en med tanke på att här i Sverige kan man välja sin partner så borde det va med chans att hitta nån man känner att man vill dela sin tillvaro med.

När man känner att det håller på att dö ut försöker man bara stå ut p.g.a. barn och trygghet? Väljer att leva kärlekslöst och bara som vänner för att skilsmässa eller separation känns jobbigt med allt jobb runt det som t.ex. hus, vårdnad eller lån?

Det där lilla i vardagen som att bara i farten t.ex. röra vid varann eller ta sig tid och se varann känns som bortblåst när man är mitt uppe i vardagen och försöker ta igen det på nån 3 veckors semester när det redan är försent.

När väl barnen ligger och sover eller det blir nån gnutta tid över ja då e det snack om den där egentiden. Är det inte viktigare att ta den här stunden och göra nått tillsammans så man inte glider ifrån varann?

Innan M va jag ihop med alla möjliga killar från diverse nationaliteter. Där märkte jag att invandrarna va mer på och visade känslor för diverse register medans svenskarna va med restriktiva och respekterade integritet och var mer avvaktande med vad dom sa och gjorde. Nu menar jag inte att det ena är bättre än det andra. Shit ja e gift med en svensk :P

Kan det va så att dom svenska killarna kom från såna familjer där man ska respektera integritet och avvakta? Liksom vänta på en kommando och inte känna sig för och ta för sig? Eller är det mer tabu att visa känslor i en svensk familj?

Där tänkte jag på en arbetskamrat till mej som berättade "man blir inte arg eller ledsen framför barnen utan man tar det när man är själv" Say what?

Det känns som många går på den linjen. Det man läser på familjeliv, ser på film och ser IRL spär ju på dom funderingarna.

Är nordbor mycket kallare känslomässigt?

Min man är som sagt svensk och han upplevde jag också som jäkligt kall i början. Kylan i början va påtaglig. Han hade svårt att säga vad han tyckte och tänkte, bli arg och visa glädje . Typisk sörmlänning :P

Det är ju mycket bättre idag men ja bor man med mej så måste man väl för att överleva hahaha

Alltså säger inte att vi/jag/han är perfekta och andra inte e det för i helvete vad vi stormar, älskar, hatar varann men det beror väl mer på mej ><

Bara en liten analys så där. Jag vet my brain is fucked up :P

 

trög start

Gomorron på er.. Yepp har fortfarande inte kvicknat till riktigt. Själv är man fortfarande sömn groggy och ungarna är som travhästar på havre. Balansen blir väl bättre när dom e tonåringar :P

Vi har bredbandsbolaget och har nu fått en erbjudande att få prova på Cmore. Där ingår också SF kanalen. B.Ä.S.T.A kanalen ever. Okey gillar discovery också men fy vilka bra filmer den där kanalen sänder. Bara svenska filmer dessutom.

Svårt att slita sig på kvällarna då dom löser av varandra på löpande band :)

Vissa av filmerna är lite hmm okey!? Men dom flesta är super. Längtar tills ungarna redan går och lägger sig så man får ta fram glassen och sitta och glo :P

Men nånting som slår mej, som följer dom flesta (kärleks)filmerna är kylan par ha gentemot varandra. Där utåt  ser allt bra ut helt perfekt faktiskt men bakom väggarna är det galet. Sen tänker man på det man läst på familjeliv och även när man ser människor ute. Jag älskar att kolla på folk ute. Är väldigt överanalytisk och scannar gärna av det jag har i min omgivning och där slår det mej också hur kalla svenska par är gentemot varann.

Nej jag får förklara mej lite närmare ikväll nu är det snapchat på högsta volym . Wihoooo!!

 

 

Vad vill jag?

Det är väl nått dom flesta bloggarna kanske funderar över nån gång. Vad vill jag med min blogg?

Mitt svar är som allt annat i livet jag vet nog inte. Eller jo kanske.

Jag har varit en människa som älskade att skriva. Skrev dagbok när jag var yngre men när farsan hitta den och läste slutade jag skriva i rena texter utan skrev i dikt form. döpte den tom till diktboken. I skolan skrev jag lååååånga uppsatser och när jag fick min första dator började jag på att skriva en berättelse om mej själv, mina känslor och mitt liv so far. Var 14 när jag fick min första dator.

Slutade med den också då farsan snokade i min dator visst också. Jävlar vad skit jag fick för den "boken".

Sen har jag bara inte tagit upp skrivandet då det hände så mycket efter den tiden. Efter att alla problem va "lösta" så fick jag en brainsnap och allt gick så fort. När jag väl träffade min man som jag har nu så har allt lugnat ner sig och nu kan jag skriva igen men absolut inte som jag gjorde när jag var yngre då tiden inte finns.

Därav att bloggandet är bra. Man skriver bara lite pö om pö, ingenting riktigt seriöst om ni förstår vad jag menar. Sen vill jag väl att folk ska fatta att man kan må bra och dåligt, man kan vara jordens uslaste morsa och jordens bästa. Livet är verkligen en dans på rosor.

Man trampar på taggar då och då, det är slingrigt.

Kollar man sociala medier idag så är det sjukt vilken press som sätts på människor överhuvudtaget. alla e så perfekta och har det så fint hemma och äter så perfekt mat.

Vad hände med att allt inte e så perfekt?

"ja men jag väljer vad jag vill lägga ut" Ja men visst. Det gör jag också fast jag har inte riktigt dom där "normala" spärrarna. Jag väljer inte ut när vasen står perfekt (hur nu de ser ut) utan jag bara kör. Det är så real life ser ut så då håller jag inte på och strular till det.

Kort sagt jag vill väl antagligen visa den där andra sidan att livet är inte rosa skimmer och perfekta föräldrar som bubblar om sina perfekta barn. Man kan må dåligt, man får känna att ungarna går ut på blocket för högstbjudande men det är okey man är INTE en sämre människa för det och man älskar inte dom mindre för det.

 

2016-02-06

Urk är själv hemma idag. Ja inte själv själv. Jag har tre minimänniskor här hemma med.

Vet inte vad jag ska hitta på. Kanske fortsätta min lista på vad jag vill införskaffa till sommaren. Dom små har kläder.

13 åringen behöver en liten påfyllning och mannen och jag är väl värst. Alltid har vi prioriterat bort oss själva men tänkte att nu kanske vi kan fylla på åt oss själva då barnen inte är i behov av nått nytt.

Ni hittar fler roliga kläder HÄR

Till mej själv tänkte jag lite det här:

 

HÄR // HÄR

HÄR // HÄR

 

HÄR // HÄR

HÄR // HÄR

 

Vad tror ni? Hiss eller diss?

Vårkänslor

Är det bara jag men idag vart det så påtagligt med att det va som vår i luften. Känner mej glad! Redo för nya tag. Har redan börjat på att tänka ut nya grejer som jag vill göra och planerar lite smått för det. Men som vanligt så måste jag hejda mej själv och försöka tänka ett och två gånger så det inte blir pannkaka av det. Så jag nämner inget här eller IRL då jag inte failar framför nån utan bara för mej själv isf :P Men sätter jag igång så kommer det märkas här :)

Jag vet att det fortfarande e vinter och en bitande iskyla med snö fortfarande ligger i luften men åååå vilken härlig dag idag. Nu längtar man till den riktiga våren och SOMMAR! Vill ha en sommar som förr förra året.

Smink tips!?

Okey nu ni ska ni får höra en fråga som ni inte kommer höra igen från en trettio taggare.

Hur sminkar man sig?

Alltså visst har jag lagt på mascara och nån gång eyeliner och läppglans/läppstift men sen kommer vi till allt annat.

Innan vill jag säga jag vet det fins 131243583476464 smink turtolias på you tube men vissa grejjer fattar jag mej inte på.

Som rouge. Om jag använder det ser jag ut som en clown efteråt. Slutar med att jag tvättar bort allt och skiter i det. Hur får man till det på ett bra sätt utan att se ut som en clown?

Concealer eller vad det heter. Vad i helvete e det?

Foundation. Hur lägger man på utan att det ser ut som en kaka? På fet hud dessutom. Alltså riktigt fet, typ dagens ranson av olja.

Jag har stora läppar naturligt. Hur applicerar jag röd läppstift på utan att återigen se ut som en clown? Jag älskar ju rött men känner mej som en clown. (behövs inga påfyllnad i läpparna >< )

Snälla bomba mej med tips. Antingen om ni ger här eller kanske länkar till en sida typ sminkning för dummies

 

 

Snapchat

Seriöst!

 

Kan inte sluta lyssna på dessa låtar. Helt sönderkörda men helt jäkla grymma. Härlig rytm och takt. :P

 

 

Jag veeeet. Men shit va grymma :PP

 

När katten är borta.....

dansar råttorna på bordet heter det ju.

Här var det i soffan.

Dan började perfekt. Ungarna va lugna och gosiga och busiga på samma gång. Kände mej fan lycklig och lugn. Vi hade jättetrevlig hela dagen och inga större utbrott eller bråk. Fler såna dagar tack!

Efter kvällsmaten så blev det fullt ös på dom och dom drog på spotify och dansade loss. Såklart va dom upp i soffan och hoppade (även om dom vet att dom inte får *suck*). Ett ögonblick tog det och olyckan var framme. Z knuffade T och bam rakt in i soffbordet. Z sprang in på sitt rum och ville inte prata med nån och så fort vi försökte prata med henne skrek hon bara på oss. Hon vart så rädd men vi tänkte vi låter henne va för nån minut och tog hand om T. Såg att det vart en liten jack i bakhuvudet så det bar av till akuten för att kolla upp han. allt gick så fort så stackars Z vart så ängslig och rädd. Vi tog taxi men Z trodde vi åkte polisbilen hahaha.

Väl på akuten så gick det väldigt fort. Knappt nån där. *skönt*

Allt såg bra ut och dom sa tack för att jag redan klippt bort hår där och gjort lite av jobbet själv :P. Ingen hjärnskakning eller nått som behöver sys. Dom limmade det och han fick välja leksaker till sig själv och sina syskon.

Väl hemma så försökte jag prata med Z att det va ingen fara och man får busa och leka men inte knuffas och bla bla bla. Men hon verkligen skärma av sig och började stressa upp sig liknande en ångest attack. Fram med hunden tänkte jag. Så J fick sitta i mitt knä medans Z satt precis framför mej. Då kom hon loss och kom tillbaka till verkligheten  så jag kunde prata med henne. Behöver jag ens nämna att hon fick sova med oss inatt.

Vad tror ni T gjorde när det var läggdags. Hoppar runt som en ekorre på koffein i sin säng. Suck! Så han va helt okey. Va mer Z som blev berörd av själva händelsen.

Ja det va våran start av februari hahaha. :P Varför starta långsamt när man kan rivstarta :)