Laperl

Nytt in

Eller vad man vill kalla det. Hade läkarbesök idag och fick lite nytt mums utskrivet. Suck dessa mediciner.

Läkaren va fett skum dock. Först när hon tog i hand var det som att röra vid en död fisk. Hatar när folk inte gör det ordentligt. Antingen tar man i hand stadigt och säkert eller så skiter man i det. Sen väl inne så kom vi till div frågor och bla om jag hade barn. Ja sa jag fem stycken. Oj en fabrik svarade hon. Höll nästan på att säga du skulle det bli en unge för varje gång vi nuppar då skulle vi snacka fabrik. Men öppna munnen och stängde lika fort. Se där lärt mej och tänka till innan grodorna hoppar ut hahah. Sen när hon skulle lyssna på hjärta och lungor ja då tar hon mej över magen och ba jaja jag ser att det dragit ihop sig bra här. Wtf liksom. do ur work and dont touch me more. Behöver jag nämna att jag har en sprängade huvudvärk nu pga av spänningarna där inne. Shit!

Jaja. Ska ta dessa nu en tid framöver för att se hur det funkar. Zopiklon får jag inte utskrivet då den innehåller nå benso skit som är visst beroende framkallande.

 

 

På tal om nått helt annat. Alltså vad det har släppt i talet för lillgrabben. han verkligen diskuterar med en och ställer motfrågor. Man säger inte bara nått till han utan han pratar och diskuterar vidare. Läser man en bok så ska det pratas runt om kring olika händelser i boken. Idag på dagis fick han super beröm för det. "Han är inte som dom andra i hans ålder han verkligen diskuterar och för en dialog med en" sa hon. Då växer man lite som förälder. Behövde verkligen höra det så man inte känner sig totalt misslyckad.

 

 

W, yngsta dottern, har sen tidigare en mjölk och ägg allergi. Ett tag slapp hon klådan så vi trodde hon börjat växa ifrån det. vi började smått introducera mjölk i hennes mat och det gick bra ett tag. Nu har det bara sagt KABOOM och allergin är tillbaka med full kraft. Back to basic och acceptera att hon är och förblir allergisk mot mjölkprotein och ägg. Problemet är att klådan i kroppen sätter sig på hennes psyke också. Hon är grymt lättretlig och orolig. Tacka fan för det. ja menar en vuxen skulle bli galen av det. tycker så synd om henne. Kan inte sluta klandra mej själv för hennes allergi då hon är det enda av barnen som inte helammades utan fick ersättning från ca 2 mån ålder. Dom andra har inga besvär och dom helammades. Är det mitt fel eller inte kan man gräva i men oddsen talar för sig själv.

Idag kommer äldsta grabben hem för några dagar. Tjoohoo. Han går på gymnasium i sthlm så han bor med min mamma och pappa. Åhhh som jag saknat den "jäveln"! Min skatt som jag då ångrade så djupt. Shit längtar så mycket nu. Hans tåg kommer in till Eskilstuna 16.40 lalala då e det inte långt kvar nu :D

 

Delmål

Var på arbetslivs resurs på morgonen för att prata mer om mej och ja mej helt enkelt. Bla om hur mina ord kan va väldigt målande och kan säga nått som låter grovt men egentligen inte är värre än när nån annan säger det fast i andra ordalag. Jag är alldeles för rätt fram och lindar inte in orden eller känslor.  Folk utanför uppfattar då mej som hård burdus och påträngande fast jag egentligen är precis tvärtom haha.

Iaf så har jag mål men nu ska jag lägga fram delmål för hur jag ska komma fram. Shit! vet ni hur svårt det är? Jag har alltid kört fullt ös medvetslöst, aldrig haft delmål. Vill jag ha nått har jag kört dit inte stannat och tankat om man säger så. Få se hur det går blir en hård nöt att knäcka.

Efter att jag hämtat dom små så fick grabben passa dom näst små och yngsta fick följa mamma ner på stan. Hade tidigare hittat ett par ursöta jumpsuits som jag ville ha till dom. Och lyckan att få åka buss. skämtar inte bättre än största karusellen. Han sitter som ett ljus och är grymt fascinerad. Varje gång bussen svänge så kom det ett ojojoj. Sötnöt!

 

 

Shopping with kids

Igår va en konstig dag. Helt spontant kom farmor på besök och det var utanför det vanliga. Det va vart uppskattad men konstig för mej :). Hon hade med sig lite halloween godis till dom små. Under tiden va det till att duscha dom små då dom vid frukostbordet tyckte att mjölk är perfekt att ha i håret. 

När vi väl var klara drog vi iväg till tuna park och jisses säger jag bara. En var gnällig och tjurig redan på vägen dit och på vägen hem var alla tre tjuriga och gnälliga. Den minsta han grät och skrek hela vägen hem. Inne i affären va dom överallt. Alltså man fånga en och den andra va iväg och så höll det på för det mesta. Men som tur var så var gubben med också och han tog hand om det mesta :). Efter skorna gick vi och köpte lite yoghurt glass. alltså den är himmelsk. Huckleberry tror jag det heter stället.

När vi väl var hemma så lägger gubbens mus av. Det visar sig att dom tyckte att Sid skulle ha den. Jisses!! Jaja jag drog iväg till mediamarket och vips så hade han en ny mus.

Mitt mående däremot igår va helt slut. När vi kom hem han jag slockna med Jaffa i ungefär 10 min innan jag drog iväg. Sen på kvällen däckade jag runt 18. Då gick jag och la mej i sängen och fi fan. Hela sängen snurrade och kräk känslorna va där hela tiden. kändes som i Exorsisten fast här snurrade det istället för skaka. Sen va jag trött och gråtmild hela kvällen. 

Just nu är gubben ute med 2 av dom 3 små och gud vad skönt och tyst det är. Mina barn är underbara på sitt sätt. Jag älskar dom till månen och tillbaka. Jag går genom allt för dom. Jag ångrar inte mina barn men jag ångrar att jag blev förälder hahahah ja hur nu det låter.

Tomenissa

Dör söthetsdöden.  En tjej från en facebook grupp hade köpt den på dollarstore. Är för katter men hey en katt e större än en vavva haha. Men iaf hon va schysst och köpte en till mej och skickade den. 20 spänn :O. Det är juh ingenting. Hatar egentligen tanken på att klä upp hundar så här men nån gång måste va första gången. Vi får se hur ofta jag använder den :P. Nu ska jag bara hitta en fodrad reflexväst till human pris :)

 

 

Full patte framåt

Nu känns det som det snurrar i huvudet av alla tider jag har framöver att passa. Verkligen, jag har blandat ihop åt både höger och vänster så vi får se om jag dubbelbokat någonstans.

Jag har äntligen tagit ett steg ut i arbetslivet. Vi får se hur det funkar men känner att det kommer bli skitbra och skönt att komma hemifrån lite.

För bakgrund kan jag berätta att efter min lärlingstid på restaurangen jag var i Västerås så körde jag mej själv rakt in i kaklet och bröt några ben på vägen. Ångest och depression var vardag. efter den perioden höll jag mej med nöd och näppe ovanför vattenytan och kunde kippa efter luft lite då och då. Det var en hemsk period och vill inte tillbaka dit. Det resulterade i en väldigt tråkig stämning här hemma genom mitt mående och ingen visste hur vi skulle hantera det. Gubben var där hela vägen men oftast stod han också och ville veta hur han kunde hjälpa men det är inte så lätt oftast. Jag vände mej inåt och ville inte ha nått med min omgivning att göra. Allt var jobbigt när det gällde att ha kontakt  med folk.

Efter att kommit upp lite ur mej själv tog vi kontakt med habiliteringen och sa hjälp. Hjälp fick jag. dom fixade kontakt med arbetsförmedlingen och var även med på första mötet. Så nu har det rullat igång. kommer under en tid gå på arbetslivsresurs och träffa en arbetspsykolog på arbetsförmedling.  Samtidigt har jag fått en läkartid med en läkare som senare kommer remittera mej till kurator.

Mycket i tankarna som bubblar nu och jag är milt sagt ganska disträ. När jag ska göra något så avbryter jag mitt i och antingen sätter mej ner för jag glömt vad det är eller börjar något nytt för att ja jag har glömt vad jag skulle göra och så fortsätter det.

Som blogg inlägg. Börjar skriva sen är det annat som jag ser och påbörjar det istället. såg i min utkast att det var några :P

Jag har aldrig tagit hjälp för mitt mående eller kontakter så här så det är totalt okänd mark jag kliver in i. har alltid tänkt ensam är starkast och det är det men nu har jag tre små som frestar på ganska rejält så måste ta hänsyn till dom. Jag vet att skulle jag inte haft dom skulle jag lätt ta mej ur det här efter en stund men nu känns det som jag försöker ta mej upp ur en brunn utan att ha nått och grabba tag i för att klättra uppåt.

Har dock med hjälp av gubben tagit tag i vinterkläderna så nu är alla klara för vintern. Nu i helgen ska vi iväg och köpa skor sen är det KLART! tjohoo. Hatar att handla kläder och sånt så skönt att det är klart då.

Nu är det bara julklappar som ska inhandlas vartefter. dom små har vi nästan bestämt vad dom ska få men dom två stora. Gahhh!!! vi ska göra klart födelsedagspresenter med för dom som fyller år i januari och februari så alla utgifter är klara.

 

 

Efterlängtad!

Efterlängtad och svårhittad var hon. Men så kom hon in i vårt liv och stal våran hjärtan. Jag pratar om jaffa våran lilla chihuahua. hon passar in så bra. Mjuk, varsam och inte påstridig. Men det va kraven också. W, våran näst minsta hon var livrädd för hundar. Så vi behövde en hund som inte var för på så hon kunde vänja sig i lugn och ro. tog henne en vecka och våga klappa henne utan rädsla och nu är det absolut inga problem.

I början hade vi problem som att hon vägrade göra ifrån sig ute. Hon va helt enkelt otrygg ute. Gjorde som med valpar att jag gick ut lite titt som tätt till samma ställe. Idag kissar hon normalt. hon har tom lärt sig ordet kissa. Hon går fint i koppel, hon bjäbbar inte på allt och allting, hon har aldrig svansen mellan benen.

Hennes förra ägare har gjort en så fin jobb med henne och jag känner mej grymt hedrad att få ha henne i mitt liv. Tänk jag som aldrig riktigt tyckt om småhundar. tyckt att dom är jobbiga och bjäbbiga och nu ja ni nu har jag en liten själv och funderar lite smått på att skaffa en till hahaha. Men det får vi fundera närmare på nästa år då vi idag inte vet om gubben har jobb nästa år eller inte.

Vi hämtade henne i uppsala och det vart både tåg och bussresa dit. Hade äldsta dottern med mej och även fast vi gick upp 5 på morgonen så va hon pigg och glad hela resan.Hon lever på det än idag och säger "mamma? vi köpte jaffa! jag älskar hunden!" Och det gör hon. Jisses hon vill ha hunden hos sig 24/7 och är på och vill gosa hela tiden. Men där går vi in och styr upp det hela.

På nätterna sover hon hos oss i sängen:O. Alltså jag har ALDRIG haft hund i sängen, men asså hon är det mysigaste som finns ever. Lägger sig så nära hon kan och det e underbart. Sen kan jag konstatera att en hund på 2+kg tar en jäkla plats hahaha. Hon brer ut sig maximalt :P

Laperl

Mycket som hänt

Alltså jag vet inte ens vart jag ska börja. Så mycket har hänt så jag vet inte själv vad som e dröm och inte. Jag tar allt i olika inlägg så slipper det bli en novell av allt.
Min psyke har varit på rock bottom. Nästan varje dag när gubben kom hem börja ja grina för att ladda ut allt som byggs på undrer dagen. Bloggen orkade jag inte med så den fick ligga. Har under tiden haft några små panikångest attacker men inget som jag skulle erkänna som en panikångest attack deluxe. Sen på det hela har jag var sjuk som en gris och hostan jag åkt på har fortfarande inte gett med sig. Och på det hela så bestämde jag mej visst att odla svamp i öronen. Hade jätteont men tänkte de ger sig. Till slut skjutsade mannen mej till akuten då jag inte kunde göra nått utan att smärtan tog över dessutom börja balanssinnet bli mindre bra. Väll där konstaterades att jag hade svamp precis vid trumhinnan och det va MYCKET. Läkaren fråga flera gånger varför jag inte kommit tidigare då det inte alls såg bra ut och risken för hjärnhinne inflammation är stort. Ja jag börja få ont på samma sida även i huvudet och käket. Så de va dåliga nyherna . Imorgon blir det en rolig nyhet. Ni som vait på min instagram @lifeoflaperl vet nog vad ja snackar om. Nu ska de sovas så man orkar med en ny dag imorron ciao raringar

Upp