Laperl

2015-11-11

Idag skulle jag haft tid på arbetslivsresurs kl 9. I min hjärna så visste jag att jag hade tiden men att det skulle vara kl 11. Kl 9ringer min mobil med ett nummer jag inte kände igen. På den sekunden det tar att svara börja jag tänka va fan har nån av ungarna blivit sjuka? men dom mådde bra i morse inte ens en hosta. Har grabben gjort nått i skolan? Vad har han gjort nu då?. När jag väl svara så fråga rösten först om jag var jag sen sa hon allt att hon vänta på mej och så. GUUUUD vad jag skämdes. Jag var helt inställd på kl 11. Hade varit ute med hunden och inte ens gjorde nått viktigt i spelet. Men men så är det ibland och har nu en ny tid nästa vecka.

fick iaf massa annat avklarat. Gick bort till nya skolan äldsta tjejen ska börja på och lämna in ja till antagandet. Gick in på forex bank för att höra om man kunde öppna gemensam konto och hur villkoren ser ut.

Nu på eftermiddan fick jag inte sitta vid datorn :P. Lillkisen sa att jag skulle sätta mej bredvid honom så det var bara vackert sätta sig och gosa en stund. Så där satt vi och kolla på disney junior YAY! Sen bytte dom av varann. Skönt med ungar som säger till och inte bara drar sig undan. Det är typiskt våra vill dom nått säger dom det. Likadant om dom inte vill ha med en och göra så säger dom ibland mamma sätt dej vid din dator :). Hoppas dom tar med sig sin bestämdhet ut i vida världen sen. Det är det jag uppfostrar dom till. Självständiga bitska hårdnackande individer med skinn på näsan. Inga mesar som folk kan stampa runt på.

För nån timme insåg jag omg vad ska vi äta. Tog med mej äldsta tjejen och drog till ICA. Helst skulle jag velat dra dit själv men hon och äldsta grabben är rena klash of the titans så det är bättre att hon är med mej. Hon är på gott och ont exakt som mej i temperament, humör och beteende. Sen växte jag upp hahaha TYYYP!

Blev lite smått och gott som är snabbt att slänga ihop. Även fast jag gick en kockutbildning och faktiskt fick beröm för min matlagning (av gäster) så HATAR jag att laga mat. Det finns inget tråkigare. Men desserter kan jag göra hur mycket som helst :) Kanske för att jag hatar att äta mat men älskar desserter. Nu är det snart jul det innebär massa goda kakor

och godis MUMS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nån drar nytta av att ungarna kastar kläder runt om kring sig :P

Lite snabbmat :) och gubbens obligatoriska julmust . Tror han behöver söka till AJ (anonyma julmustare något åt det hållet)

                                                              

Att dumpa på dagis

Är man en sämre förälder för att man känner en befrielse när man lämnar av barnen på dagis? vi har 15h/vecka. Ungarna längtar till tisdagar när dom får gå till dagis. Jag längtar till tisdagar när dom får gå till dagis. dom här få timmarna är det enda tiden jag egentligen har för bara mej själv. Och det e så jäkla skönt. Varför blir föräldrar svartmålade som dåliga när dom väljer att ha barnen på dagis? Att som mamma inte vilja gå all in och leva för sina barn är tabu med. Men va fan jag är en egen individ också och inte bara mamma.

Vi har ingen större kontaktnät där man bara kan ringa nån och dom e barnvakt. Ärligt talat skulle jag inte ens göra det. Mina barn mitt ansvar punkt. Men Så för mej är detta lilla avbrott en tillfälle och andas ut. Men vänta nu du säger dina barn ditt ansvar. Ja det stämmer! Jag skulle aldrig utnyttja mina nära för att passa mina barn lite hipp som happ. Men på en dagis är det folk anställda. Det e deras jobb precis som kassörskan på ica. Det är skillnaden. Mina nära är inte standby för att buhu jag mår lite dåligt utan dom är deras släktingar.

 

Iaf idag vart det en lugn eftermiddag efter dagis. Dom fick lite kanelbullar och varvade mellan att sitta vid dator, leka och titta på tv. Älskar såna dagar då det ligger en lugn över hela lägenheten då.

syskonkärlek

Huja vilken dag alltså. Man märker att man har tre barn i olika stadier av trotsåldern. Den lilla han säger hela tiden jag e arg på dej när han inte får som han vill, näst yngsta gnäller eller skriker istället för att säga vad hon vill och den äldsta ja vad säger man om henne, hon är bara hon.

Dagen har varvats med lek bus och gap och skrik. Och bråken kommer plötsligt så man hinner inte se det komma. Oh my god vad har jag gjort liksom. Men när dom är lugna och leker fan vad fint dom leker och vad omtänksamma dom e mot varann. Men när dom bråkar ja ni. Det är några gånger dom kommer med blåmärken till dagis och man får stå och försöka förklara att dom bråkat så dom inte misstänker en annan.

Som tex en gång den stora vart arg på mellan tjejen och knuffar ner henne från soffan och BAM rakt in i kanten på soffbordet. Ja en trevlig blåmärke dök upp där. Eller varför inte den lilla ger syrran en rak höger och BAM ännu en blåmärke. Jaja det kallas för syskonkärlek :P. Men när det väl gäller så har dom varann. tröstar varann, hjälper varann. När den ena är rädd är den andra där för den och hjälper. Man blir så lycklig i själen av att veta att när det väl gäller så har dom varandras rygg.

Som idag vart den nån gnabb över en enda leksak. ALLA skulle ha just den fastän deras rum e fullt av leksaker. Tröttnade på gnabbet och tog den från dom. Vad tror ni dom gör jo tar varann i hand och säger kom mamma är dum vi lämnar mamma. vi leker på rummet. VA? dom höll just på att döda varann över den dumma hästjäveln så är jag DUM!?

World of Warcraft

Alltså igår kom det live på blizzcon. Trailern till nya expansion The Burning legion och det absolut bästa av allt FILMEN

 

Har inga ord jag säger bara BLIZZARD!!!!

Dom vet hur man gör spel och uppenbarligen film nu. Titta och NJUUUT!!!

Filmen premiär 10 Juni (kanske farmor kan va barnvakt hahahaha :P?!)

The burning legion

 

crazy little ppl

Idag var dom små hemma från dagis. Åhh jisses alltså. Vad har man gett sig in på. Dom har möblerat om rummen skrikit och lekt om vartannat. Däremellan tog tom paus framför platta och dator. Har varit en jäkligt bra dag. Även om dom har varit totalt galna så har det ändå varit barn-galen-busig-livet leker dag. Älskar såna här dagar. Allt är bättre än dom dagarna dom bara bråkar skriker och är allmänt missnöjda med ALLT.

Hann tom springa några instanser i spelet (world of warcraft) och jag faktiskt kunde sitta i lugn och ro. Ja så mycket lugn och ro det nu är när tre maffiosor busar bakom en :P

När det kommer till bus är dom oerhört duktiga på att samarbeta. Och man ser hur mycket dom verkligen uppskattar och älskar varandra. Kan säga att det bästa jag gjorde va att få dom tätt men det värsta var också att få dom tätt så det är en 50-50 situation hahaha.

Jaffa har för det mesta bara hållit sig undan när dom röjer som värst. Vi köpte för ett tag sen en bur. Den står stadigt och ingen kommer åt henne. När hon smyger tillbaka dit får INGEN röra henne. Hon brukar alltid krypa in där när ungarna härjar. Hon känner väl att här kan man chilla utan att nån snubblar eller springer över henne. likadant om man ger henne en korvbit eller om hon hittar mat under bordet. snabbt kilar hon iväg med maten in där. Skönt att det blivit en såpass trygg punkt för henne då det är den jag senare ska släpa med mig på utställningar nästa år.

Sen är det många som rynkar på näsan och ba BUR men du vet att man inte får bla bla bla bla. Jaja visst what ever. Den stängs inte och sitter vi i soffan e hon me där sover gör hon i våran säng. Bur valde jag framför hundbädd för då är hon skyddad från alla kanter och kanterna är stabila. Går inte och böja inåt som tex en igloo bädd. Jag är iaf nöjd att jag tog det och hon verkar nöjd med det och i slutändan är det det som räknas.

Nu ska det lagas mat. Blir en böngryta med ris eller pasta.

 

Ha det bra raringar så höres vi en vacker dag!

 

2015-11-04

Som jag berättade igår så har vi anmält till språkvän genom kommunen. Idag var mötet mellan dom sammankopplade familjerna. Vi fick en familj med 2 barn. Dom är 6 och 11 år så passar bra då vi har i liknande ålder. Hon va 37 och han 55. Han hade varit tandläkare i sitt hemland och bott här i 2år. hans familj har bott här ett år. Han pratade fin svenska för att ha bott här så kort tid. Hon läste just nu på sfi. Men åååh kommer säkert bli skitkul. dom va super trevliga och hade en jäkla fin respekt gentemot varann :)

Det mest roliga var att HAN va kuslig lik min pappa i sättet han va och prata:)

Vi har iaf bestämt att vi ska ses med barnen på söndag och gå ner till en lekpark. Då ska Jaffa med också. Deras son älskar hundar medans dottern är livrädd. Det är skönt med jaffa att hon är inte påstridig för fem öre. Så det kommer gå bra det.

hon är så lugn och sansad. Likadant med gos man märker inget sen sitter man med en hund i famnen och undrar hur det hände hahaha

 

Idag hade dom små hallowen fest på dagis. Dom va utklädda till häxa djävul och apa. Sminka dom lite också men fick inte va nått skrämande så skippade blod och sår. Okey jag erkänner droppade blod på djävulens läppar så man såg ändå liiite men vågade inte göra ordentligt. Bilderna har jag på Ipaden men ska se om jag kan fixa in det i datorn. Fett najsiga iaf. Prinsessa looken hör liksom inte in i min kategori att klä ut sig. Det snackades om Elsa men geez. Den där elsa och anna från filmen frost pff deras största idol just nu.

 

Nu ska det sovas med den här lilla sömntutan.

 

 

 

Spännande!

Alltså vilken helg och höstlov. Äldsta grabben kom och hälsa på i torsdags och strax efter föll jag bara ihop. Fick jordens feber frossa och u name it. Fredagen gick jag runt i en töcken och lördag när ha väl skulle åka börja jag piggna till. VARFÖR?!!

Saknar han redan men sånt e livet. Dom växer upp och provar egna vingar. Han pluggar till nått han verkligen vill och jag e så jäkla glad för hans skull.

Men till mer spännande sak. Iaf jag tycker det. Imorgon ska vi till stadshuset på ett möte. Har anmält oss till kommunen som språk/flykting vän. Det är ett sätt från kommunen att hjälpa folk att intrigera in i samhället på ett neutralt sätt. Vi har blivit sammankopplade med en familj med 2 barn 6 och 11år tror jag dom va från syrien. Kommer bli fett intressant och roligt att se vad det är för människor. Mannen har iaf en tandläkarutbildning sen tidigare så han iaf borde kunna engelska annars blir det spännande och se hur man kommunicerar. Jag kan ingen arabiska överhuvudtaget. Min mamma kan det och jag var aldrig intresserad av att lära mej. Dumt kan man känna med tanke på att det nästan bor mer araber än svenskar i landet känns det som haha. Ska bli intressant oxå med hur familjen är. Tänkte mer kulturellt. Jag är från den kulturen så jag ser minsta lilla grej som inte är "rätt". Då tänkte jag mer kvinnosynen. Jag är en ganska dominant kvinna så det stör sig många män på. Jag står liksom inte tillbaka utan vill jag nått tar jag det eller vill jag säga nått säger jag det och det är juh inte så passande för en kvinna. Jaja jag tänker gå dit med open mind och bara se vad som händer. Grymt spännande iaf. Hoppas barnen hittar varann och jaffa är trygg.

Idag var jag iaf väg på ett möte på arbetslivsresurs. Skämta inte vilken bästaste handläggare jag fått där. Hon är så rak och trevlig och säger precis utan att hymla. Känner mej grymt trygg i situationen. annars gillar jag inget som har med myndigheter att göra. sätter upp en stor fet mur och den tar man inte ner bara sådär. Ser faktiskt fram emot nästa möte :).

Gick även ner till komvux. Mina betyg för avslutad kockutbildning har jag inte fått och då slutade jag 27 mars 2015. Dom kollade i databasen och det är inte ens nått registrerad. WTF moment liksom. Nu håller dom på och gräver i det. Kockutbildningen räknades som gymnasium utbildning typ. Så nu har jag färdig gymnasieutbildning men har inte fått en enda betyg. Snopet!

Ser ni ringen. Saknar den så mycket. Den är i titan. Bråkade med gubben för jättelängesen. Alltså jag menar riktigt grälade. Tog av mej den och la den på soffkanten. Typ det är slut. Ja överdrivet men tyvärr kan det bli så ibland när mellan läget inte finns. Iaf sen på morgonen va den borta. Ungarna hade gått upp för mej så ja jag vet inte. Men vill så gärna ha den igen. :(