Laperl

Nu så

Nu är allt kirrat. Julgranen uppe och ljus i fönstren. Vågar inte gå all in med julpynt då det kliar i fingrarna på dom små och jag orkar inte springa runt och säga nej hela tiden. Ungarna var eld och lågor över allt som gick upp och äldsta tjejen skulle kunnat pynta granen i all evighet. Granen köpte vi på ÖoB och är 150cm lång. tyckte det var perfekt för barnen då dom når att dekorera unt om ända upp till toppen. Förra året hade vi en normalstor och alla kulor hamna längst ner :P

Skulle ha städat igår men när jag kom till vardagsrummet så tog all energi och kraft slut. Kände hur hjärtat började rusa, svettet lacka och det blev dimmigt för ögonen. Tårarna börja bara rinna utan jag egentligen grät så då var det bara och stänga in sig i sovrummet och hämta andan och lugna ner sig. Jävla ångest alltså blir så jäkla trött på det. Men iaf så idag så tog gubben över och har kört igenom hela lägenheten. Thank god att jag har honom. Men kommer bli så nu mycket. Får bara försöka ta det lugnt men tyvärr så finns det inte ens i min ordförråd.  Jag kör ju tills jag kollapsar och när jag kollapsat så reser jag mej upp även om det är på vinglande ben och kör igen och så fortsätter det. Men ungarna ska ha det bra det är huvudsaken och lyckan idag hos dom när dom fick pynta och bestämma är en lycka jag lever på länge. Mina barn är inte mitt liv men dom är mitt allt. Mina stjärnor på himlen min måne som lyser om natten och min sol som värmer mej. Hur jäkla jobbiga dom än kan va och även om dom bortskänkes ibland så vill jag inte byta bort det mot nått i världen.

 

Julklappar till dom små

När jag kollar ut leksaker till dom små så tänker jag på att det ska va nått som utvecklar dom, nått som dom kan bygga vidare på. Ingen pang pang och sånt krafs.

Duplo, lego och sånt älskar jag då det ger plats för fantasi (även om jag hatar dom där små bitarna överallt). Dockor har dom. Sen ser jag inte kill och tjej leksaker utan alla barn kan leka med allt. Här är lite tips på roliga julklappar från BR-leksaksbutik som passar dom små och alla kön om man nu ska hålla på och fjanta sig med det.

 

                                                                           HÄR / HÄR / HÄR

                                                                   HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

 

 

                                                                        HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

 

Pretty in black

Vad passar inte bättre än lite svart inspo när det är black friday. Nelly har 20% rabatt när man uppger koden Black20. Skynda fynda tar slut idag :)

 

                                                                HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

 

 

                                                                    HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

 

                                                               HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

tårarna bränner

bakom ögonlocken när man tänker att julen börjar närma sig. Idag är det första advent och borde vara en glädje att snart är det jul och barnen kommer bli glada och man kan ge dom en riktig jul. Men som alltid när det närmar sig högtider så kommer ångesten krypande. Jag tänker på allt runtomkring och på det som varit.

När jag bodde själv så mådde jag så illa att jag kunde spy när det närmade sig högtider. Min familj ville inte veta av mej och jag kunde inte ta hand om min enda son jag hade då. Överallt såg man lampor lysa och människor sa god jul och gott nytt år överallt. för mej var det aldrig en god jul eller gott nytt år eller en grattis på födelsedagen. För mej såg jag familjer vara tillsammans och ha det gott medans jag ensam vandrade i mitt mörker. Jag ville bara ha min mamma att krypa upp till, hennes famn. Jag VILLE vara en mamma till min enda son, hålla honom intill mej och bara säga hur mycket jag älskade honom, men inte kunde. Jag såg lyckliga människor tillsammans men själv stod jag i kylan som flickan med svavelstickorna.

Än idag följer dom känslorna med mej och illamåendet är ett faktum. jag ser glad ut, jag ser lycklig ut men känslan som tär inuti mej kan ingen se, ingen kan röra vid den och ingen får se den.

En jul/nyår blev gubben uppsagd precis en vecka innan jul och året därefter blev en helvete som jag inte ens önskar min fiende. Båda var arbetslösa och julen som följde där kunde vi inte göra nått för barnen. Pengar fanns inte, maten va tillräcklig för att  mätta dom små. Men vi fick hjälp och den julen kommer jag ta med mej i graven som den bästa någonsin i mitt liv. Farmor kom den julen och fyllde under granen till barnen och fyllde våran kylskåp och frys så vi hade mat. Hon gav oss en julklapp som sent kommer glömmas om någonsin.

Julen får mej att även tänka på alla som sitter idag i den sits vi satt i då. Många barn går idag och kommer inte få uppleva en glädjefylld jul. Det kan vara fattigdom, det kan va en alltför törstig jul hos dom vuxna det kan även va så att dom slits mellan olika familjer och allt barnen gör är att göra dom vuxna lyckliga.

Föräldrar som sitter och sliter och vänder på kronor för att ge barnen nått. Eller våra hemlösa och pensionärer. En ensam mor eller far förälder som hoppas på att få besök denna dag av barn och barn barn men lämnas ensam på boendet med en svidade känsla att va övergiven.

Nej usch nu ska jag sluta skriva. blir bara deprimerande.

Snälla glöm inte ett leende ett hej en snäll komplimang kan göra människan framför dej glad. Glöm inte varandra och er själva. Spring inte som en travhäst med skygglappar på banan. Va som en vildhäst och se er runt.

                                      

 

hektiskt - check

Alltså två dagar har bara runnit iväg och jag vet inte hur. Har ingen som helst minne av torsdagen och igår vet jag ungefär vad jag gjorde.

Iaf är nu adventskalenderna fixade. Blev en Lego friends för äldsta tjejen. Gaaah nu gör smålego intåg. Dags och lära sig nya svordomar varje gång man trampar på fanstygen. Undra om lego uppfanns som en straff för föräldrarna. Känns så iaf.

Nästa gång jag åker till sthlm så har vi en liten dunk med lego som var våran gamla. Så då blir det påfyllning. :S

Till dom yngre vart det playmobil.  W är allergisk mot mjölkprotein så kändes orättvist att köpa en special kalender till henne sen choklad till dom andra.  Nu är hon väldigt medveten och frågar eller kommenterar om hon kan äta nått eller inte. Z frågar om W kan äta ditt och datt. Så dom två förstår men kändes fel hos mor och far :P

Hur som haver fick jag äntligen tummen ur arslet och fixade mina fransar. FY FAN VAD SKÖNT!!!

Känslan av att vakna och se pigg ut och inte en zombie. Har absolut noll ork med smink. Ibland kan jag få tokryck men oftast ser man ut som en grå mus

 

Här är resultatet. Sorry för sunkiga bilder. vet inte hur man gör sånt här hahaha.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu mina kära vänner ska jag till ÖoB och se om jag hittar nått roligt för julpynt. Gahh hatar att pynta . men vad gör man inte för barnen. Skönt det ska bli när dom blir äldre och bara bryr sig om presenterna på julafton och inte om pynt och skit. Men hmm ska nog inte ropa hej än. Mardrömmen blir väll om nån får för sig att älska julpynta hahahahahah

 

Nu e det kört !!!

Usch vad trist det är när man kollar ut nu och det är regnigt grått och trist. Även om et inte kom mycket snö så va det grymt uppiggande av att se det lilla vita. nu vill jag ha snö i massor. Vill flytta till Norrland NU NU NU!

Här har det inte hänt så mycket förutom att jag våndas i menssmärtor. Alltså kill me now. Men det posetiva är att det är faktiskt sant att det blir bättre efter barna födande. När jag var ung så svimmade jag och var helt borta pga smärtorna dom första dagarna. Alltså shit det e rena barnleken nu.

Har ni förrästen hört dom "goda" nyheterna. All vet juh att turkiet stödjer daesh med vapen och sjukvård. Dom har tom klippt upp en lucka mellan syrien och turkiet där daesh kan röra sig fritt. Men iaf nu har turkerna skjutit ner en RYSK plan över syriens luftrum (som turkerna anser som sin ). Kan det bli bättre. Nu är turkerna liksom stekta hahaha. Det daesh behöver är en putin och peshmerga. Inte nån klen obama även om han hjälpt lite. Nu kommer det hända grejer och jag är så glad för vad turkerna gjorde. nu kanske dom får betala för alla pkk peshmerga dom dödat, för alla döda i kobane, för varje fucking kurds liv dom torterat lemlästad och dödat.

 

PKK anser dom vara terrorister. Det har dom hjärntvättat hela världen med att dom är. Men PKK vill bara ha dom rättigheter kurder förtjänar. Visste ni att kurderna i Turkiet kan hamna i fängelse för att just prata kurdiska? Mer än fel i mina ögon. Det är sånt PKK kämpar för: Ett fritt folk ett eget land. Det är vad kurder i alla delar kämpar för. Kurderna i Irak har kommit längst. Ni ska se Erbil huvudstaden i Irakiska delen av Kurdistan. Jag lovar det är nästan i klass med Dubai med sina vägar och shoppingmalls.

 

En av alla klipp som finns där ute. Min älskade erbil, min älskade kurdistan.

 

Dags igen

Nu känner man att pmset är på ingång. Ångesten kryper under skinnet, tålamodet tryter, livsglädjen försvinner och humöret pendlar mellan glädje, sorg och ilska. AAHH hatar den här perioden. Allting blir så förstärk. Mina synintryck, människo intryck och hörselintryck bara rasar som en vild fors. Inget finns att lindra det förutom att försöka hålla kajaken på rätt kurs och inte förlora fokus.

På det hela har min största stöttepelare gått och blivit sjuk. M är hemma från jobbet idag och imorgon och dunder förkyld. WHY?? inte nu!

Allt har gått på lågvarv idag. Barnen har ritat, lekt och suttit vid datorn. Jag själv drog iväg till stan en snabbis för att kolla upp en grej. Mer får ni veta på fredag. Uff riktig tråkdag. Kallt är det också. Hahaha ja ni hör hur positiv jag låter :P. Men i det hela så har jaffa verkligen varit efter mej när jag varit hemma. Bra det behöver henne nu. Hon är verkligen som balsam för själen. Att sitta och gosa med henne är ljuvligt och lugnande.

Den där jaffa hon är så känslig för sinnesstämningar. När nån här hemma är sjuk är hon på och ska slicka och ligga nära. Just nu är det husse och gärna ligger på. Så fin hon är min lilla älskling.

Nej tjohop kolla på lite american horror story så man blir glad igen :)) Om ni inte sett den KOLLA! Helt klart sevärd. Men vänta nu The walking dead är ute kanske ska ta den istället. Undra om det var glen som man hörde i walkie talkingen. Hoppas. Han ska inte dö nu. Det är juh Negan som bashar in hans skalle i serie tidningen.

todaloo raringar. Ha det gött och glöm inte kolla walking dead :P

Just ja. Så här såg våran kylskåp ut kl 3 på natten. Julmust all over the place YAY! (not!)

Julbak

I år tänker jag gå all in på jul desserten istället för maten. Blir nog mer åt små plock med maten inget avancerat medans ungarna ska fylla buken och rusa runt sockerstinna istället med jul gottis.

Jag är inte mycket för att fira storhelger eller födelsedagar. För mej personligen är det oerhört ångestladdat och jag mår psykiskt åt helvete då. Men har jag nått att pyssla med så kan jag hålla allt i styr så det inte skenar iväg.

I år är vi själva också så då blir det gotti gott gott som står högst upp på topplistan (<- läs mammas :P)

Kommer hålla mej till siffran 5 när jag gör smågrejer

5 olika sorters småkakor

5 olika sorters julgodisar

5 olika sorters cupcake

Dom stora kommer jag göra

2 olika cheescake

2 olika mjuk kaka

Pannacotta kommer jag göra 3 olika sorter. Där är det spikat med smakerna. Blir saffran, vanilj och kanel.

 

Dom andra har jag inte bestämt mej än för vad för smaker jag ska köra med men godiset kommer en av dom bli marmelad sen nån sorts fudge. I år gör jag inte rocky roade.

Cheescake kommer nog en bli apelsin smak med pepparkaks botten. Sen vet jag inte vilken smak jag ska köra på när det gäller dom mjuka.

Får googla och se vad jag hittar för inspiration.

Kommer göra mycket mjölk och ägg fritt så kommer dela med mej av recepterna vart efter och även länka till dit jag hittar det. Modifieringar kommer jag skriva ut . Så håll utkik

 

                                                                        

                                                                          (bild lånad från google)

Egen dag

Igår mutade vi äldsta grabben så hårt att han vart villig att passa dom tre små. Har varit så hektiskt med sjukdomar så ville verkligen ha en stund med min älskling . Bara vi ostört. Vart inget speciellt. Vi gick runt på stan och bara va. Kollade in lite julklappar så nu vet vi vad hans mamma och hennes man ska få. Även barnen vart lite öronmärkning. Vi köpte tillslut hem en adventskalender för det var sista exet kvar. 

Barnens julklappar än så länge är busenkelt. Vi kör på Duplo och lego junior. Det är sånt som är tidlöst och går att bygga vidare på. Eventuellt lite docktillbehör. Men dom har gemensamt allting så blir inte en specifikt julklapp till en person. Det är likadant med deras garderob. Dom är såpass nära varann i storlek så dom har en trådbacks hylla som är deras som dom går och plockar kläder från. Inga konstigheter med färg och form eller tjej och kill kläder. Kläder köper jag in och jag personligen köper bara mjuka kläder som är lekvänliga. Där hamnar jag på HM basic. Men tyvärr om man kollar på "tjej" sidan så är det bara leggings till byxor så då blir det mjukisbrallorna på "kill" sidan. Ta 3 betala för 2 har dom och med många barn är det en guldgruva hahaha. 

 

Jag har egentligen ingen renodlat genustänk eller tänker medvetet på det. Utan 1) jag är snål 2) dom ska va bekvämt kläda så dom kan leka fritt och glatt utan åtsittning 3) va fan spelar det för roll

Tjej och kill skillnaden i kroppsform kommer först i puberteten. Så fram till dess varför denna hysteri att en färg eller form ska styra? Sen tycker jag det är meningslöst att tjejer ska se ut som små dockor och killar som tuffa macho män.

 

oj nu kom jag ifrån allt men iaf så fick jag en tok ryck igår och kom på men åå jag saknar mina naglar. Boka en tid och vips va dom tillbaka. woop woop. har varit utan mina akrylnaglar i 2 månader och jäklar vad handikappad man känner sig naken.  Jag tar oftast naturligt och målar sen dom själv. Ja det förklara hur dom ser ut hahah. Men efter att målat dom så såg jag wtf blir juh finska färgerna. Jag är inte finne på långa vägar eller nån support. så kändes konstigt så målade den vita i svart idag.

Har haft naglarna i 3 år men några små uppehåll så blir väll att man känner sig som nått saknas.

 

Tjohopp vänner .. nu ska jag kolla till mobilen så den e full laddad sen blir det öb och hitta nån reflexväst/sele till jaffa.

 

Tre månader

är det idag på pricken när vi var framme i uppsala för att hämta våran lilla tjej. Å så spänd och trött man var, men så värt varje sekund. Hon va så underbar och så efterlängtad. Äntligen efter flera månader så hade vi hittat rätt hund för våran familj. Och hur rätt det var visste vi inte då men idag önskar jag ingen annan hund än denna. Så mjuk och go, så tålmodig och hjälpsam med barnen, vill vara så nära en att skulle hon kunna skulle hon krypa in under skinnet. Ingen bjäbb maskin och går underbar i koppel. Kärleken till henne är oändlig och jag kan idag inte föreställa mej ett liv utan henne.

Min älskade jaffa!!

 

 

 

Underbart under

Underkläder måste va det tråkigaste att handla men så viktigt. Om man har snygga underkläder så känner man sig lite finare, lite sexigare.

 

                                                                          HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

 

 

 

                                                                 HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

Jul Inspo

Går ni all in inför julmiddagen med släkt och vänner!? Alla under 1000 lappen :)) Dom ser dyrare ut eller hur :)

Allt hittar ni på nelly.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                            HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

                                                              HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

                                                                HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

                                                               HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

 

 

 

                                                                         

 

 

 

 

                                                                               

 

Sjukt tillvaro

Man har ett barn som blir sjukt och fy vad jobbigt det är. Men när 3 blir sjuka samtidigt ja då hoppar man från högsta tornet. Alla dom tre små har blivit genomförkylda varav två med feber. I.N.T.E.K.U.L!

Nu har jag iaf fyllt upp vår lilla apotek med alvedon, ipren, bisolvon. Så nu jäklar är vi beredda för vintern och den härliga sjukdomstiden som kommer.

I tisdags var jag iaf till sthlm och skulle på en utvecklingssamtal för äldsta grabben. Grym härlig lärare han hade. Önskar man själv hade en sån lärare. Det enda dom hade att säga var egentligen att han hade för bråttom och jag tänkte för mej själv awww mammas pojke :). När man bestämt sig ska det hända NU NU NU. Finns ionget som heter planera eller sätta upp delmål. Men det brukar fixa sig iaf haha.

 

Tog med mej äldsta tjejen och hade egentlligen lovat att vi skulle till disney store i mall  of scandinavia. Men allt blev så sjukt med tiderna så vi skippade det och tog BR i gallerian vid Kungsträdgården. Det här var minst lika uppskattad kan jag säga. Hon fick även välja tre grejer, en till henne en till syrran och en till brorsan. Lycka för en liten kikka!!

 

Sen träffade vi mormor och tog en snabbis nere i Hötorgshallen. Hittade en veganburgare och alltså foodgasm i allra högsta grad. Sen är det där med att klicka bilder på allt. Ja jag är väl inte en inbiten bloggare än hahah. Sen är mat till för att ätas. Den hinner knappt landa innan den e borta :P

Idag mår dom små bättre förutom den där jäkla hostan men ska försöka få iväg lite tidsinställda inlägg om jag inte fastnar i world of warcraft. Det är juh time walking cata. Och det är en rare drop chans på en drake mount. Hur kan man INTE fastna.

 

Its sunday!!YAY!!

Alltså denna dag. Oftast en blä dag. Men för mej iaf den här veckan the best day. Gubben är ledig nästa vecka tantantan. Verkligen rätt vecka och va ledig också. Äldsta dottern har fått feber och mår inte bra. :( När hon får feber blir hon riktig läskig så hon får inte ens sova själv utan med oss. Hon yrar och rycker spontant. Lilla tösabit synd det är om henne nu.

Har suttit med henne halva dagen så har inte blivit mycket gjort. Den andra hälften satt jag och spelade med min äldsta grabb. Så allt har gått i barnens tecken yay va roligt. Egentid vad är det. Har iaf hört det viskats men iaf.

Förhoppningsvis vill han inte spela nu på kvällen så kanske jag kan få lite tid med min älskling. Har varit till affären och köpt ben and jerry till oss och isglass till dom små.

Alltså när man tänker efter fan vad bra man har det trots motgångar. Trots mina depressioner och min sociala handikapp trots att jag just nu är arbetslös. Ja menar jag får hjälp och jag har hjälp att hämta. Fastän det är skitjobbigt att be om hjälp så verkar det helt okey. Jag har aldrig bett om hjälp i hela mitt liv och för en gång skull gör jag det och kaplao så får man dom tre bästa handläggarna. Och snart får jag kurator tid och allt bara flyter på. Mina barn är friska starka och riktiga illbattingar. Peshmerga har tagit kontrollen över shingal och runt 20 närliggande byar.

Ibland måste man se dom här guldkornen i livet för att komma igenom dom depressionerna man har. Så gäller det och suga på dom när man sitter i skitet :) Nej dagens konstaterande mitt liv äger och jag äger!!

tjohopp nu blir det glass och world of warcraft

 

2015-11-14

Ointressant fakta men idag är det 3 månader kvar exakt till alla hjärtans dag.

Konstaterade det bara när jag såg dagens datum -_-

Överallt är det nu snack om det som hänt i paris och man ska ha tyst minut och uppdatera sin bild på Facebook till franska flaggan för att visa sin stöd och mer bla bla.

Jag väljer att se bortom det och tänka who gives a flying...... Terrordåd sker varje dag i Irak och Syrien av IS men har det fått lika stor genomslag? Nej för det är inte kära västvärlden. Terror fortsätter efter kobane och shingal genom dagliga upprepande våldtäkter av kvinnor och barn. Kvinnor som får sina kroppar söndertrasade för att männen ska få nån njutning. Försöker dom fly riskerar dom att få lemmar amputerande eller dödade. Kvinnor som tar sitt liv för att dom inte orkar m ed längre. Det ni tänker jag ge en närmare stöd och tanke till.

Till alla yazedier och kristna som flytt och som lever i fångenskap.

Det som hände i paris blir inte det första heller. Mer kommer men det blundar folket för. Iom öppna gränser vet vi inte vem som kommer in i landet (talar om alla). Ta när cuba öppnade sin gräns och lät folk sticka om dom ville. Det va bara det att Dom öppnade sina fängelser och lät även dom sticka och in i USA gick dom.

Hur vet vi att dom 70+% män som kommer hit inte är liggande celler för IS? Men hur kan man säga så nu är du väl rasistisk. Jo tjena dagens svenska ord rasist. Så fort man öppnar käften är man rasist eller kränker någon. Men IS skickar ut liggande celler det är bara och inse fakta. Och in tar vi dom överallt i världen. Sverige är tamejtusan värst.

Här råder ganska mycket arbetslös och bostadsbristen ska vi inte ens tala om. Men nej klart det finns stjärterum ös på bara. Bäst är att bara säga stop och ta hand om dom som kommit hit. Ta hand om dom egna invånarna. Som det ser ut idag så går det käpprakt åt helvete. Men nej nu va jag rasist igen.

Öppna hjärtan och visa empati. svenska slogan. Men vart fan är empatin och medkänslan för tex pensionärerna som lever på minimum? Eller dom fattiga svenska medborgar familjerna? Är så mycket familjer som lever under existens minimum i denna "välfärds" land så det är ett skämt. Nä finns inga fattiga familjer i landet bara prioritering fel. Om nån säger så kommer jag bli babahobbaba.!! Vi har själva varit på randen att bli av med tak över huvudet, vi gav barnen mat men själva kunde vi gå utan mat i ett par dagar. Varför det blev så tänker jag inte gå närmare in på men vi varken drack eller rökte åt inte skit som chips och godis. Olyckligt blev det bara fel med arbetslöshet som kom plötsligt. Men soc kunde hjälpa er? Vet ni vad det roliga var. Vi hade soc men efter deras uträkningar kunde vi ha mellan 50-200 spänn kvar att leva på resten av månaden. Så soc kan dra åt helvete.

Hur som haver. Så har det varit jätteskönt att ha gubben hemma. Rent utsagt helt underbart. På torsdagen var i ut på en liten mini utflykt och fixade tantantan en gemensam konto. ÄNTLIGEN!! Så skönt att ha det gemensamt nu men varsin kort annars har vi hållt på och swishat fram och tillbaka. men nu efter nästan 14 år så slipper vi det :P