Laperl

Förskola eller uppsamlingsplats?!

Fett skumt att vuxna har massor av olika lagar som ska trygga våran arbetsmiljö men ungarna som också blir våran framtid (skrämmande ja vet) samlas upp i lokaler där det mer liknar en uppsamlingsplats än en plats för stimulans och trygghet.
Tryggheten och säkerheten är obefintlig likadant är det i skolan.
 
Varför är ungarna så lågprioterade?
 
Det är ändå dom som växer upp och blir otrygga individer som kanske t o m inte klarar av ett vanligt jobb sen. Hur kommer det sig att kossan som kan tala och försvara sig lika mycket som en tvååring har bättre regler runt sig än tvååringen? Vill man ha så att det är två arbetande föräldrar så kanske man ska fixa till så det är ett tryggt och säker miljö för avkomman.
Inte så man behöver oroa sig att få ett samtal att ens barn har lyckats hänga sig i en träd eller andra jäkligt onödiga skador som uppstår pga överbelastning.
Eller varför inte som med högby peddon som hadde fritt fram. Det är konsekvenserna av att personalen går på knäna med i princip noll resurser och överstora barngrupper.
Ungarna i sin tur som lärt sig noll av att lyssna eller bete sig, söndercurlade till tusan.
Skollärare blir kallade för både det ena och det andra utan en chans att försvara sig för ungdjävlarna har alltid rätt. Skapar det en trygg miljö för ungarna när dom kan bete sig hur som helst utan tydliga riktlinjer eller konsekvenser?
NEJ!
 
Hur långt ska det behöva gå innan regeringen reagerar?  Där tycker jag SD har en bra grej på G. Att dra in på invandringen och satsa mer på barn och äldreomsorg. För som det ser ut nu så ser det väldigt mörkt ut iaf tycker ja.
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas