Laperl

Fattigdom i Sverige

Finns det verkligen fattigdom i Sverige? Många skulle väl säga att man prioriterar fel eller är alkis/pundare. Kan väll stämma att det är så men jag tror man väljer att blunda för det och säga nej inte i välfärds Sverige. Det finns alltid skyddsnät så man behöver aldrig gå hungrig eller inte ha hela kläder på kroppen. 

Fel säger jag FEL FEL FEL.

Det finns folk runtomkring oss som är så fattiga att varje månad är en krig för att få det att gå ihop och ibland går det inte då måste man svälja sin stolthet och låna (<-- läs tigga) pengar från släkt och vänner (om man har nån) eller gå till kyrkan eller Vända sig till den här sidan Giving People

Jag kan en historia som är min egen. Vi hade en period i vårat liv då det ville sig så illa att vi hade inte ens råd att betala hyran. Vi hade varit hos socialen för hjälp men dom sa att eftersom vi tjänat pengar 2 månader innan (nån regel) så fick vi inget.  2 månader fick vi inte ett spänn. Det slutade med att vi fick en hot om avhysning. Lyckades efter mycket om och men låna pengar av min morsa och kunde betala det. Eftersom barn var inblandade så fick vi såklart besök av soc. Nu får vi hjälp tänkte vi. Dra åt helvete. Det dom säger till oss då blir som en spark i magen. Jo dom sa att dom kan inte hjälpa oss med situationen som är alltså betala eller hjälpa oss med en ny lägenhet utan det får vi fixa men det dom kunde göra var att ta grabbarna som vi hade då och placera dom i ett temporärt hem. Det var då jag fixade ihop pengar från morsan för då var allt hopp ute. När vi väl fick hjälp av soc ekonomiskt så va varje dag en kamp att lägga upp mat på bordet. Antagligen fick vi en jävlig handläggare eller så är det så men efter att hyra el var betald så hade vi 200 kr kvar att leva på. Ja du läste rätt 200 fucking spänn på två vuxna och 2 barn. Ibland mindre men aldrig mer. En månad fick vi så lite som 43 kr. Mannen dryga ut genom att rota i papperskorgarna om nätterna för pantburkar (ja vi skäms men thats life). Ungarna hade knappt några kläder men där hade vi tur att vi fick lite pengar från kyrkan(skammen att tigga) Vi lånade sönder mannens pappa. Den här tiden i vårat liv va fan mörkare än en vinternatt i vårat liv. Kommer för alltid att följa mej som en dålig dröm. Vi har haft perioder där det varit dåligt men aldrig som då.

Vi kommer aldrig hamna där igen men det jag däremot vill är att fler ska uppmärksamma fattigdom i Sverige. Hjälp behövs närmare än vad man tror. Man målar upp en fasad. Och skammen att behöva fråga om hjälp skär en oerhört i en människa.

Giving Peoples Facebooksida

 

Giving People

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas