Laperl

Är Feminism likvärdigt med manshat?

När jag tänker på feminism och benämner mej själv som feminist så tänker jag på jämställdhet. Att kvinnoyrken ska ha minst lika bra lön som mansdominerade yrken, att en kvinna och man ska ha lika villkor inför ett jobb. Att min kropp som kvinna inte är ett öppet hus för vem som helst att talla på eller kommentera och när man säger ifrån så har man ingen sinne för humor eller det bästa av all "meh ja sa det för att va schysst" eller "men uppskatta att killar tycker du är snygg". 

Feminism för mej handlar inte om regelrätt manshat som verkar florera nu. 

Det verkar vara väldigt vanligt att manshatet riktar sig mot vita män. Seriöst?! Alla andra män då?

Är det bara vita CIS män som håller på och trycker ner kvinnor ?  Vad hände med araben, somaliern eller greken? Kan inte dom utföra kvinnoförtryck? 

Min morbror kom till Sverige ålder 25+. Han hade tjejer och han röjde runt friskt. Men svenska tjejer va i hans ögon smutsiga och inte värda mer(ehm om dom är smutsiga varför ens beblanda sig då? jaja). Horor helt enkelt som han sa. 

Några år senare gifte han sig i Kurdistan men en fin oskuld. (viktigt de att tjejen inte knullat runt) Han tog hit henne till Sverige och hennes helvete börjar. Han lät inte henne gå i skolan för där träffar hon män och det är en synd. Hon fick inte gå till affären ensam utan endast i hans sällskap eller så köpte han hem det som behövdes. Persiennerna hemma var neddragna när han inte var hemma för nån därute kan faktiskt se henne. Hon blev gravid med tvillingar. Han följde med på varenda kontroll. Inte av kärlek eller intresse utan för att hon får inte gå ut själv. Dom fick en son och en DOTTER. BVC besöken följde han med återigen för att kontrollera. Sonen fick börja på dagis men inte dottern. Kämpigt vart det för stackars pappa när skolplikten började verka. Men det fixade han bra. När dottern och sonen vart 11 år tog han familjen och flyttade tillbaka till kurdistan. Dom är kvar där han bor här och där. 

Ingår inte han då in i kvinnoförtryck facket för att han inte är en vit man?

Jag personligen blev bortgift som 15/16 åring (en månad innan min 16 års dag). Innan dess bodde jag på ett ungdomshem i en månad. Hamnade där när jag anmälde min egen pappa för misshandel.(hade pågått sen jag var 5 år). När sen mina föräldrar lagom till sommarlovet skulle resa till K-stan så pratade dom med personalen där och dom i sin tur sa att jag bara ljög. Jepp rakt i ansiktet på mej. Så gav dom mej en ultimatum. Antingen reser jag hem med dom och har en skön semester eller så hade dom inte plats för mej och då hamnar jag på gatan. Trots varningar från dom andra tjejerna där att jag antingen kommer bli mördad eller bortgift ville ingen vuxen lyssna. Jag åkte med dom. Jag hade tur blev bara bortgift med min kusin och fick stanna kvar där i 2 år med en liten paus för att föda barn i Sverige. När jag blev 18 fick jag komma hem permanent för att ta hit honom. Åren där var fulla av fattigdom och misshandel och dom har ärrat mej jäkligt bra. Det dom inte räknat med var att jag hade planerat skilsmässa redan när jag stog brud. Om jag bara fick komma hem igen.

Involveras in min pappa i kvinnoförtryckar gruppen? Han är ingen vit man.

Det verkar som att partier som FI inte vågar involvera och dra in alla män för att inte stämplas som rasist. Det är inte bara vita män som förtrycker. Det är jäkligt viktigt att ha klart. 

Årligen står tusentals invandrar flickor brud under sin sommarlov innan gymnasium. Många får aldrig se svensk mark igen. Årligen blir tusentals flickor könsstympade ett sätt för patriarkatet att kontrollera kvinnan, men det vill inte FI se för det är inte vita män. Det är inte rasism att uppmärksamma dessa punkter med.

Har FI min röst? NEJ. Är jag feminist? JA.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas