Laperl

Snart i mål

Jag är snart i mål. En fysisk starkare och med mindre vikt att bära på.

När jag når min mål har gubben lovat att jag ska få min efterlängtade hund.

Jag vill egentligen ha en belgisk vallhund. Tervueren, malinois eller groendal. Det är den enda rasen för mej. Älskar farten, gör först och tänk sen attityden, vakten och reservationen.

 

 

terv                                                                                malle

Grönisen

Men där drar gubben en gräns. Han har sagt en chihuahua eller inget. Seriöst! Okey jag erkänner. Jag älskar chihuahuer men dom är så små. Ser inte ens ut som en hund.

Men man kan tycka "alltså seriöst en hund när du har fem ungar!??"

Ja jag har fem barn. Äldsta flyttar till stockholm där han ska plugga, den näst äldsta är 12 år och är i princip självgående kvar blir dom tre små. dom är 5, 3 och 2 år och när det är dags för valp så är dom ett år äldre.

Jag hart haft hund med några få avbrott. Vi har haft problemhundar som har varit nere på botten och lämnat hemmet starka och självsäkra. Har hållt på med spår, IPO och lydnad. Jag VET vad hund innebär utan nån föreläsning.

MEN vad man glömmer är mitt mående. Jag mådde som bäst när jag hade hund och häst. Jag och djur är liksom som menade för varann. Jag blir lugnare och mer fokuserad. Så för mej gör det bara gott. Där andra ser som jobbigt ser jag som en stund av bara ren harmoni. Jag ser inte problemet med en valp som behöver passas. Jag ser inte problemet med att man ska ut i -20 grader eller hällregn. Jag ser inte problemet att man blir "låst". Jag ser inte det för att det är INTE någon problem för mej.

Jag har haft stora hundar som följt mej vart jag typ går (inte läkarbesök och sånt) Dom har hängt på på buss, tåg, eller med cykel.

Jag har gått mil med mina hundar i hällregn, sol och vinterkyla men allt jag kännt har varit att jag vill inte byta ut det mot nått i världen.

Alla har vi olika prioteringar och val här i livet, alla ser vi olika på vad som är jobbigt och inte jobbigt.

Jag tycker det är döjobbigt och gå upp på morgonen med ungarna och försöka underhålla dom men jag tycker inte det är lika jobbigt med en hund eller häst. Säkert för att dom gapar inte lika mycket som barn hahahha.

 

Ja vill isf ha en långhårig. dom korthåriga tycker jag ser "sjuka" ut

 

PS ALLA BILDER ÄR LÅNADE FRÅN GOOGLE!!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas