Laperl

Some weed makes nothing

Ska vi ta en titt på marijuana

Kom ihåg att innan ni blir rabiata och går bärsäkargång så är det här MINA åsikter.

Jag anser att denna drogklassade växt ska tillåtas. Att den klassas som värre än tex cigg tycker jag är galet. Cigg vet vi är minst lika farligt om inte värre men det klassas som tillåtet. Blir det inte lite motsägelsefullt? Eller varför inte alkohol. Ja alkohol det är en piss drog i mina ögon som förstör mer än den tillfredställer.

Att klassa marijuana  som drog gör att det blir mer eftertraktad. En legalisering ser jag ljust på och skulle hjälpa oerhört många mer än stjälpa.  Jag själv har aldrig rökt någon av dessa droger. Jag har bara rökt valiga cigaretter.

Min bror har grov adhd. Han är mer utagerande och inte som mig - en tickande bomb- och han har rökt sen övre tonåren. När han röker är han en normal människa. Kan kontrollerar sin impulser och kan fungera normalt. Innan han börja. Ohh dear! Han hade ingen kontroll på sina impulser och polisen var vardagsliv.

 

Nu har snoop dog varit i sverige och fått uppleva våran pk samhälle. Alla VET att doggy röker. Ja menar det första man tänker på när nån nämner honom är braj.

ÄNDÅ trots att sverige är medveten om det har dom tagit han och sen arresterar honom pga att han har braj på sig? WOOT? Okey jag kanske är för liberal. Men jag menar tar man en alkoholist in i sitt hem så kan man räkna med att det kommer nallas på alkoholen. Likadant här tar man in en ökänd braj rökare in i landet så får dom räkna med att han kommer röka. Varför går man och arresterar honom? Förstör inte sverige för sig själv? Genom att stora världskända artister inte vill komma hit då?

Sen tycker jag att svenska polisen har liiite mer att göra än att haffa en världskänd braj rökare. Som sverige håller på att arta sig så behövs dom på mer uppenbara ställen. Men det är väll för rasistiskt att säga närmare vart och hur!?

 

En anna talare för hur skitigt detta är har ni här. En snubbe jag upptäckte gennom hans blogg som JAg tycker har vettiga åsikter och som går i linje med mina. Hans blogg hittar ni HÄR

                                     

Rosa eller blå?

Jag är inte en sån där genusmedveten förälder som tänker på att inte köna barnen och se dom utifrån hen. Det jag däremot gör är att tänka på dom utifrån den individ dom är.

Man säger så vacker "tjejer är så lugna och pojkar busiga" Ohh give me a break and shut up!

Mina pojkar har varit så lugna och stillsamma och tjejerna är som tre orkanen Katrina.

Klädmässigt är jag bara snål. Min yngsta är min absolut sista. Ingen mer unge kommer komma från den här kroppen. Så varför i hela fridens namn ska jag gå och köpa en helt ny garderob till honom för att det är en pojke. Han kan lika gärna ärva tjejernas. Kläder som kläder liksom. Sen att det råkar vara färger som sägs inte passa en pojke va fan har det med nått att göra.

När tjejerna får ha på sig klänning (som jag tycker är grymt opraktiskt på lekande barn) så blir han galen om han inte får. Vad ska jag göra? Säga nej du jhhar en snopp mellan benen så du får inte. No Way!

Ingen av barnen ser nått konstigt i att han har klänning på sig utan snarare har dom undrat varför pappa inte har det. Då har vi bara förklarat att det inte finns i hans storlek. Jahap liksom.

Hans kulor och slang hänger och dinglar där fast han har haft klänning och rosa. Fastän han leker med dockor och sitter gärna och kramas.

Varför är det helt okey att tjejer kan vara pojkflickor men inte killar flickpojkar? Vem bestämmer vad som är flick och pojk egenskaper?

Likadant med leksaker. Köper det jag tror dom gillar. Inte ahh det är en flicka måste ha kök, dockor och sånt krafs. Eller det är en pojke måste ha bilar, gevär eller sånt krafs. Här hemma har dom allt och dom leker med ALLT. Ja förutom när dom inte leker rivningsfirma då demolerar dom mer än leker.

Ur jämställdhets vinkel så gör vi båda allt här hemma. Inget vi medvetet tänker på utan bara blir så. Jag älskar att skruva med nya möbeln gubben gillar när det ser fint ut hemma. Han är den mjuka gosiga som dom oftast söker tröst hos medans jag är mer "ähh ställ dig upp du glömmer innan du blir gift" så det har resulterat i att dom är mer pushiga, på och självsäkrare runt mej. 

Tjejerna lär jag medvetet att dom äger. Dom är bäst, störst och vackrast men inte lagt nån vikt vid hur dom ser ut. Jag lär dom att deras ord är viktigt och att ta plats. Det gör dom också.

Jag lär inte dom att vara passiva. Utan är nån dum mot dom eller inte lyssnar när dom säger nej. Se till att dom lyssnar säger jag då. Och lyssnar dom inte fortfarande smäll till på käften. Ja jag lär dom det. För hur ofta får man inte höra tjejer som kommer och klagar " kalle lyfte på min klänning men jag vill inte. Men han är en pojke dom är sånna" Dra åt helvete liksom. Annan variant är " men han tycker om dej" Ehmm är det kärlek när pojken drar henne i håret slår henne retas eller tafsar? Bra grund som vuxna sen. Ett nej är ett nej no matter what.

Men du tränar och bantar? Hur reagerar dom på det? För det första så bantar jag defetivt inte. Passar inte mej. Mat är för gott för att avstå. Tränar gör jag för att bli starkare och det har jag sagt till dom (efter 3 täta graviditer med foglossningar från helvetet där man inte kan röra på sig så blir man svag). Det säger dom också. Dom vill träna för att bli stark som mej.

 

Aldrig påpekar jag kroppen framför dom. Deras kropp är inte för att bedömmas av nån. Och det ser dom från mej. Jag hoppas dom tar med sig det i framtiden när normen börjar komma ifatt dom.

Jag ser barn som barn. Inte kön. Vissa barn är mjukare och vissa gillar att vara burdusa.

Jag vill bara att dom ska växa upp i den här bubblan där alla är lika. Det finns ingen skillnad mellan könen.

Jag hoppas djupt och innerligen att dom tar det dom får här hemma med sig.

 

 

En gnutta solsken

Det va vad dagen bjöd på. Sen har det regnat bort. Efter frukost drog vi ut till lekplatsen och hängde där. Mamma behövde lite energi a la Celsius och barnen va bara.... Barn.

Alltså saknar den tiden när man var full av energi och det sprudlade i kroppen. Nu sprudlar det och är motorväg i huvudet men man känner bara orka liksom. Efter ett tag så gick vi in och jag smällde ihop en lasagen som jag mitt i kaoset GLÖMDE! Jahap lite bränd på toppen men den gick och äta.

När lillgrabben lagt sig för naptime så tänkte jag vafan jag drar ner på stan och kollar efter en riktig tutthållare. Använder bara sportbh. Bekväma, skär inte in nånstans och trycker ihop skitet.

Tänkte mej en svart push up. Ja menar efter fem ungar så kan jag säga att placeringen av pattarna är inte detsamma. fick mej en ordentlig boost uppvaknande. Visade sig när hon mätte i butiken att jag har 75b. hahaha det förklarar varför ingen bh här hemma funkar -- dom är 85c. Skulle jag få välja (det kan jag men lägger pengar på roligare grejer) skulle jag operera bort dom. Har alltid tyckt att dom är i vägen.

Det slutade iaf med att jag istället efter mycket provande hamnade jag på Stadium istället och köpte en ny sportbh.

Vart av märket Under Armour med High support.

                                                     

Djur är förbrukningsvara

Är det bara som reagerar på det. Nu när hösten är på ingång finns det tex massor av unghundar till salu. Katter och kaniner med.

Våran sid skänktes bort med bur och allt. Anledning vad jag tror var att han var en okastrerard hane. Han hade gått som ute kanin sin första halvår sen ville dom bli av med honom till varje pris när hösten började knacka på dörren. Vet ni hur mycket en kastrering kostar?

Mellan 600-1300kr. Vad är liksom problemet? Är ni lite rädd för en okastrerad hankanin (kan va fruktansvärt jobbigt) så kastrera. Kasta inte bort djuret bara för att man inte orkar.

Kattungen man hade nu under sommaren lämnas vind för våg när vardagen kommer tillbaka. Katthemmen kan inte ens ta emot alla stackare.

Man skaffar en söt liten valp när semestern börjar. Men den söta lilla valpen blir en odräglig unghund(<--läs tonåring) som inte passar i vardagen och då annonseras dom ut på blocket för en billig peng pga allergi eller fan hans moster.

 

Snälla snälla snälla tio tusen till snälla folk TÄNK först innan ni skaffar djur. Låt inte dom lida för att ni ska ha nått tillfälligt. Det finns gosedjur i leksaksbutikerna eller robot djur.

                                                 

Så perfekta och pk

Alltså nått jag funderar på är att är det verkligen så perfekt att leva småbarnsliv?

Brukar läsa blondinbellans blogg. En otrolig stark kvinna som nu är ännu starkare och har två barn. Ja alla vet vem hon är. Men tänkte närmare på den här inlägget mamma-minst-prio

Direkt kommer pekpinnar och alla perfekta småbarnsföräldrar fram som annser att hon gör typ helt åt helvete.

Om jag går till mej själv. När jag bara hade grabbarna som idag är 16 och 12 år så var det rena semestern. dom var lugna, gjorde som man sa, busa inte som galningar och inga trots perioder. Jag kunde undra wtf har folk ingen pli på sina ungar när man såg andras leva rövare.

Sen fick jag dom tre sista. Herre min jävla jag har fått äta upp allt jag tänkt och undrat. Dom är överallt och ingenstans, envisa och deras trots och skrik är inte och leka med.

Jag har inte alls den tid för mej själv som jag hade med bara grabbarna, ibland är jag glad om jag får på mej kläderna åt rätt håll. Men jag som person blir fruktansvärt stressad om en unge står och rycker i en eller om man tänkter ja men lite mascara kan man slänga på och då står dom i köket och "diskar". Dom samarbetar otroligt bra ibland.

Men för en "normal" förälder kanske det inte är lika stressande som för mej. Måste jag bli dömd som en sämre föälder för det?

Sen till att vissa barn har större anknytning till en viss förälder. Ja menar det är perioder dom går igenom. Min femåring, fastän jag ammade henne vill hon ständigt ha sin pappa. Där kunde hon bli tyst och där kände hon sig trygg. Men sen vände det och helt plötsligt fick inte pappa ta i henne och nu är hon tillbaka till pappas unge. Ja menar ska jag  tvinga mej på henne när hon inte ville ha mej?

Grabben nu är inne i en mamma period. Han vill inte sitta hos pappa eller bli tröstad av pappa. Så vad ska vi göra? Ska vi tvinga han till att bli tröstad av han? Nej inte riktigt. Utan man får ta det att vissa perioder har dom större anknytning till en viss förälder och då får den andra stå vid sidan om och hjälpa till med nått annat.

Jag verkligen hatar föräldrar som sitter och säger a men gör si eller så. Stoppa upp dom råden nånstans mörkt. Låt mej få hantera min situation och kom inte och på peka hur störande det är när ungen vägrar lyssna och gråter ute. Barn låter, barn finns. Dom är inga skyltdockor och dom har känslor precis som vuxna. Föräldern som redan står och svettet bara rinner om vill inte höra något nedsättande utan låt personen vara. Den utomstående vet inte hur dagen har varit för familjen och va fan vet personen om tex ungen inte sovit på hela dagen, är allmänt tjurig eller kanske tom sjuk.

Så även fast det är jäkligt jobbigt att lyssna på barn som är ledsna så för fan respektera föräldern som försöker hantera situationen. Kom inte med massor av "snälla" råd utan låt dom vara.

 

                                                  

 

 

 

Wanties

Redan börjat kolla runt efter hundgrejer. Snacka om att vara ute i god tid. Vi vet inte ens när vi ska köpa hunden. haha

Hitta lite smått och gott. Har massor kvar sen innan men mest storhunds grejer. Men kika får man :P

 

Halsband med hjärtan, matbar, reflextäcke, koppel, halsband med brodyr

Halsbanden är liksom to die for. Sen är matbaren otrolig söt. Kläder till djur är jag inte förtjust i men en värmande reflextäcke är perfekt. Flexikoppel kommer ni ALDRIG se mej hålla i. Latmans koppel kallar jag det för. Har alltid kört lös, med en läder eller retriver koppel. Jag skaffar inte hund för att bara skita i den. Gå fint i koppel och komma på inkallning tummar jag aldrig på. Det är lika självklart som att man inte låter ungarna springa in i en affär och röja runt.

 

Ni hittar mer grejer på Häromi

 

Snart i mål

Jag är snart i mål. En fysisk starkare och med mindre vikt att bära på.

När jag når min mål har gubben lovat att jag ska få min efterlängtade hund.

Jag vill egentligen ha en belgisk vallhund. Tervueren, malinois eller groendal. Det är den enda rasen för mej. Älskar farten, gör först och tänk sen attityden, vakten och reservationen.

 

 

terv                                                                                malle

Grönisen

Men där drar gubben en gräns. Han har sagt en chihuahua eller inget. Seriöst! Okey jag erkänner. Jag älskar chihuahuer men dom är så små. Ser inte ens ut som en hund.

Men man kan tycka "alltså seriöst en hund när du har fem ungar!??"

Ja jag har fem barn. Äldsta flyttar till stockholm där han ska plugga, den näst äldsta är 12 år och är i princip självgående kvar blir dom tre små. dom är 5, 3 och 2 år och när det är dags för valp så är dom ett år äldre.

Jag hart haft hund med några få avbrott. Vi har haft problemhundar som har varit nere på botten och lämnat hemmet starka och självsäkra. Har hållt på med spår, IPO och lydnad. Jag VET vad hund innebär utan nån föreläsning.

MEN vad man glömmer är mitt mående. Jag mådde som bäst när jag hade hund och häst. Jag och djur är liksom som menade för varann. Jag blir lugnare och mer fokuserad. Så för mej gör det bara gott. Där andra ser som jobbigt ser jag som en stund av bara ren harmoni. Jag ser inte problemet med en valp som behöver passas. Jag ser inte problemet med att man ska ut i -20 grader eller hällregn. Jag ser inte problemet att man blir "låst". Jag ser inte det för att det är INTE någon problem för mej.

Jag har haft stora hundar som följt mej vart jag typ går (inte läkarbesök och sånt) Dom har hängt på på buss, tåg, eller med cykel.

Jag har gått mil med mina hundar i hällregn, sol och vinterkyla men allt jag kännt har varit att jag vill inte byta ut det mot nått i världen.

Alla har vi olika prioteringar och val här i livet, alla ser vi olika på vad som är jobbigt och inte jobbigt.

Jag tycker det är döjobbigt och gå upp på morgonen med ungarna och försöka underhålla dom men jag tycker inte det är lika jobbigt med en hund eller häst. Säkert för att dom gapar inte lika mycket som barn hahahha.

 

Ja vill isf ha en långhårig. dom korthåriga tycker jag ser "sjuka" ut

 

PS ALLA BILDER ÄR LÅNADE FRÅN GOOGLE!!

Uteblivna inlägg

Jag har inte övergett bloggen. Det är bara det att det varit så otroligt mycket med mej själv.

Har varit så trött och när man väl haft chansen att sitta framför datorn så har jag valt att logga in på world of warcraft. Ja ni ser juh hur prioteringne ligger.

Sen har prioteringen legwat så för i spelet kan jag koppla bort verkligeheten. Jag kan gå in i mej själv och bara njuta av spelet, njuta av en värld som är byggd i perfektion en värld där jag inte mår dåligt och allt funkar.

För det är det jag gör nu , jag mår så piss dåligt att jag inte ens vågar erkänna det för mej själv. För erkänner jag så kommer jag falla ner i avgrunden och kommer få det svårt att komma upp igen.

Man får inte må dåligt. Man ska må bra. Särskillt när man har barn. Vad är man för morsa om man mår psykiskt dåligt?

Emellanåt kan jag må så dåligt att jag kan stå i badrummet och kolla på rakhyveln och bara gråta. Sen hör man ungarna i bakrunden och man kommer tillbaka till verkligheten. Jag kan på kvällen tänka "om jag tar hela asken med sömntabletterna då kanske jag slipper vakna igen"

Men det är fegt. Jag är inte en fegis, jag är en kämpe. Men hur länge orkar man kämpa emot sina demoner?

Har alltid haft dåligt psykiskt mående men  det eskalerade iom tvångsgiftet med min kusin. När jag kom tillbaka till sverige var det som allt jag tryckt undan bara vällde över och panikångest var min vardag likaså socialfobi utvecklade jag.

Ångest attackerna var värst. Min son flyttade till mina föräldrar och jag jobbade ch festade om vartannat. Sov knappt och drack och låg runt som en galning. Det dämpade ångesten. Min räddning var min vackra nikko. En blandras mellan schäfer och rotweiler. Han lärde mej att bli människa igen.

Nu är jag inne i en svacka igen. Träning har uteblivit fast jag vet att jag mår så jäkla bra av det. Blir galen av ljud högre än en viskning och vill inte gå ut.

Just nu är min räddning spelet. Där kan jag va någonannan. Nån som mår bra. Ingen stress ingen press.

Jag är ingen sämre människa för att jag mår dåligt. Jag är den jag är. Jag är inte en sämre morsa för att jag mår dåligt. Ungarna går först. Dom får inte märka nått. Klart dom märker att jag inte är mn vanliga jag men inte mer än så.

Ingen utifrån kan någonsin se min slitna själ eller tårfyllda ögon. För gråta får man inte göra det är för veklingar och barn.

Posetiv inlägg det blev hahaaha. Men nu vet ni. Jag måste ta mej i kragen och rycka upp mej.

Jag har inte lämnat bloggen :)

Brukar uppdatera på instagram så in där och kolla om ni vill @lifeoflaperl

Här är lite bilder när vi var och plockade smultron. Gratis är oftast gott :)

 

Paus

Tog en paus härifrån. Gubben var ledig och ville maximera tiden med honom + att vi haft en liten sjukstuga här så varit extra påfrestande.

Skulle kunna tidsinställa inläg med en massa mode, saker och sånt krams men tycker det blir så opersonligt. Känns om det blir nått man bara slänger ut bara för att det ska finnas nått. nope not my cup of tea.

 

Brukar oftast vara aktivare på instagram ni hittar mej på @lifeoflaperl

 

Vad har vi gjort då. Absolut ingenting. Vet ni hur sköt det är att inte ha nått uppbokad, att bara vara från dag till dag?

Idag åkte grabben iaf till farmor. Så nu är det bara tre sm apor här hemma. Just nu ligger den lilla och sover och dom större sitter med sina plattor. När lilen vaknar tänkte jag att vi skulle käka sen dra ut på äventyr ut i skogen. Måste kolla efter smultron. Det hör till liksom. Ingen sommar utan smultron.

Nej nu ska jag spela. Har för mej att dom har släppt andra vingen av hellfire raiden i LFR.

 

todalloooo glöm inte att tanka lite sol! snart är vintern här!

 

Smultron!

Igår var vi ute på en promenad. Tog med lillgrabben  då han var sjuk och så blir han extra mammig.

vi började med att gå bort till Tuna park och köpa en glass och dricka till han och gick hem förbi tunavallen. Strax efter där såg vi att det poppat upp massor av hallon och smultron. Asså njutelsen av att plocka solmogna vilda bär är obeskrivlig. Vilken lyx vi har här i Sverige att vi kan göra det än så länge. Grabben var lite skeptisk först till smultronen men efter att smakat en ville han ha påfyllning hela tiden. Jag han knappt smaka :(

Totalt vart det en promenad på runt 8km. att solen var framme och värmde på gjorde det extra njutningsfullt.

Jag har några ställen som det finns massor av smultron på. Dags att dra ut och kolla om det blir nån bra skörd.

Skönt det är när gubben är hemma och man kan lämna över ansvaret till honom. Blir så mycket tid över som man kan spela på helt plötsligt. Just nu när vi inte har hund eller häst är det liksom mitt enda intresse. Och som det medföljer med aspbergers diagnosen så är det liksom mitt speciallintresse. Är sjukligt besatt av det och kan sitta dagar i sträck om jag fick det. När jag säger dagar då menar jag verkligen det. Kan t o m glömma att äta.

                                                          

                                                             Har ni nån specialintresse?

Bjuder på lite bilder från igår.

 

 

Feber i stugan

Den minsta hade klarat sig från förskylning och feber, trodde vi.

Inatt sov han ingenting och eftersom han haft ont i magen dom senaste dagarna trodde vi att det va det som strulade. Men vad vi bedrog oss. Imorse när jag satt och gosa med han så kände jag hur varm han var. Tempade han och yepp feber. Nu nyser han soch snörvlar också. Jäkla sommarväder.

Idag var jag så trött imorse att jag inte drog till gymet. Kör en ben och rumpa ikväll hemma. Har stång, vikter och vristvikter.

Gymmet måste man nästan dra till tidigt på morgonen då det annars blir fullt inne i frivikts rummet. gärna en person också som tar alla maskiner och hälften av hantlarna och kör supersets. GRYMT IRRETERANDE. Eller detta stönande. Shit om man låter så när man tränar tycker jag synd om grannarna.

Iaf så ska jag dra ut på en power walk nu istället. Det är juh ganska fint väder ändå. Man ska alltid vara tacksam för det lilla. just nu är ja det iaf. så jäkla tacksam över att M är vid min sida, att jag har fem underbara friska barn, att vi har tak över huvudet och mat på bordet. Det är aldrig en självklarhet och har inte alltid varit det.

 

                                                        

 

onlinepizza!

Denna vecka avslutades med det dom små älskar mest. Bada!! Under tiden beställde vi käk från onlinepizza. Vart hamburgare till dom små, sallad till oss vuxna och en pizza till 12 åringen.

Lagom till dom va klara så var käket här också. Behöver jag nämna att badrummet såg ut som en vattnig krigszon.

Glada barn = glada föräldrar bara och njuta av att det inte är gap, skrik och käbbel. smile

Imorgon drar en ny vecka igång med nya tag vad gäller träning och kost. Den här veckan är dessutom den veckan gubben bara jobbar 2 dagar. Ska bli så himmla skönt att ha han hemma

.

Ser ni dino? Hen har badbyxor på sig från när dom lekte på balkongen. Dom skulle åka och bada. Så gulligt!

Vi brukar beställa från 7:ans här i Eskilstuna. Alltså dom är grymt snabba på att leverera. Fick maten den här gången när det fortfarande va 34 min kvar. Dessutom ha dom god käk. Tummen upp och rekomenderas.

todaloo

Hoppas ni haft en lika fin kväll som oss!

Vilken natt

Jisses vilken natt. SAtt framför world of warcraft fram till kl 0230. Tiden rusar bara fram när man har kul.

Innan läggdags tar jag alltid en Zopiklon. Det är för att hur trött jag än är så fort huvud nuddar kudden börjar tankarna fara runt jag hör ljud överallt och ja det blir allmänt jobbigt att somna. När man väl somnar så hör man fortfarande allt runt om kring mej och extra jobigt är det när fönstret är öppet.

Med zopiklonet så är jag däckad totalt. Jag får sova ut.

Men iaf så visste jag att jag hämtat ut en ny men kunde inte hitta fanstyget. Letade överallt men den var liksom borta. Fastän jag var snortrött så vägrade hjärnan stänga av. Klockan ticka på och jag gick upp och starta datorn igen. Spelade lite till och när jag kände hur jag började nicka till vart det liksom skynda skynda. La mej på soffan och nära på och somna då fick jag jordens smärta i benet jag låg på och armen "somna" ÅHHHH. Så med andra ord inte sovit ett smack inatt.

Imorse frågade jag gubben och han ba " ja men den ligger i min medicin låda" åhhhhhhh.

Känner mej helt tung idag. Orkar inte med nått. Bara och dra i sig en eller två celcius så blir allt bra :P.

                                         

 

Bjuder på en selfie från spelet. Här är min Hunter med pepe på huvudet. :)) Har bara tre bossar kvar att döda sen har jag honom i min toybox *längtar*

Walking dead trailer och drängarnas nya

Jag älskar Drängarna. och nu har dom ännu en svängig låt. Deras låtar är så uppiggande och roliga. Låtar som aldrig dör ut och man kan köra om om igen. Här en ny lyssna och NJUUUT. men jag kan slå vad om att ni inte kommer kunna sitta still tongue-out

 

 

Här kommer trailern till the walking dead season 6. alltså seriöst det har slagit slint i ricks huvud. Fett spännande. Kan det bli oktober NUUUUUU!!!!

Men först lite fear the walking dead premiär den 23dje augusti.

Efter augusti får det hagla snöa och regna hur mycket som helst. Jag har mitt på det torra hahhahaha

Dekoration

Börjar bli trött på våra fina lådor som står och gapar tomt.

Vet inte vad jag ska ha i dom. Dom hänger på varsin sida av tvn och ser ut så här

                                                            

 

Var in på Ellos.se och kika runt och hittade dom här finisarna. Vad tror ni passar det in?

 

Ni hittar dom HÄR, HÄR och HÄR