Laperl

Oändlig energi

Ja det är inte jag som har det -_-.

Eller ungarna har tagit min energi och kört på. AAA. kommer ihåg när jag hade häst och en av tränarna där på gården hade gått med på en vadslagning. Orka med en dag med min 3 åriga son och få X kr i cash. Han sa att han aldrig går med på en sån vadslagning igen. Det var det jävligaste han gjort och han va helt uttömd på energi. hahahaha.

Han tog hellre bångstyriga hingstar än var med en 3 åring igen :P

Alltså var får dom all energi ifrån? Det går i 570 non stopp. Efter sjutielftetretusensjutioelfte gången dom tagit loss ribb botten på sängarna i sin rum och jag räddat granen från en säker död samt lyssnat på deras gråt, bråk och lek om vartannat så var jag tvungen att stänga in mej i vårt sovrum i några minuter för att hämta andan. När jag sitter där ja då hör jag dom leka i kylskåpet så då var det bara och samla ihop sig och gå ut igen. Skönt nu iaf. Snart är gubben hemma och dom har strandat framför dator och tv.

Småbarnsliv de luxe. Livet leker yay!!!! Behöver inte undra längre varför jag fått vitt hår. Seriöst jag har hoppat över grått och gått till vitt på en gång.

Snart är det jul också. Fan vad jag längtar. Allt är klart bara bakningen och godiset kvar. Men lyckan när dom öppnar sina presenter är oslagbart. Vi har även julstrumpor så det börjas redan på morgonen. Jag kommer få ett helt nytt konto (world of warcraft) av gubben och få föra över mina tre gubbar till den. Sen blir det bye bye old account. Det ska bli så jäkla skönt. Blir som en nystart i spelet och en förberedelse inför Legion. Ja det är det enda jag önskade mej okey önska mej en samsung galaxy s6 edge också och en systemkamera men det tillåter inte ekonomin tyvärr än.

Sen fick jag klartecken från gubben angående en sak men det avslöjar jag senare. Blir isf till våren/sommaren och som jag LÄNGTAR!!!!!

 

                      Bilderna är suddiga ibland men det får representera i vilket fart det gått här hemma :P

 

Julklapp för hemmet

Varför inte göra slag i saken och köpa en gemensam julklapp till hemmet?

Tretti.se gillar jag. Vi köpte glass maskin och vår 40l frysbox därifrån. Mycket billigare och helvete vilken snabb leverans. Vi beställde med bärhjälp och grabbarna bar rakt in i köket trots att det va like klurigt. Hel nöjd.

Hur roligt skulle det inte va med en egen popcorn maskin eller en pizza maker :P. Har ni provat egen hemgjord glass? Alltså a piece of heaven.

 

                                                                            HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR

    

HÄR // HÄR // HÄR

        

HÄR // HÄR

 

Här sitter jag

Klockan är way past bedtime men det kryper i hela kroppen. Skulle et inte va för att ungarna ligger och sover skulle jag säkert börja möblera om eller nått.

Skulle ha spelat med min grabb men det blev pannkaka av det. Äldsta tjejen mådde inte bra så hon ville att jag skulle sitta med henne. Yngsta ungen har sprungit som en galenpanna och hittat på bus utöver mitt förstånd. Va man själv sån när man va liten?

Dessa jäkla baciller som aldrig dör ut. När äldsta tjejen blir sjuk blir hon så läskig. Feberyra och hallucinationer. Sen är hon underviktig enligt bvc skala. hon ligger på den absolut sista kurvan. När hon blir sjuk tappar hon den lilla matlust hon har och rasar bara ännu mer i vikt. Hon har tyvärr samma ämnesomsättning som mej.

När jag var yngre kunde jag inte lägga på mej. Kunde äta tamej tusan vad som helst när som helst och ändå inte en gram upp. Har så lite fortfarande även om det stabiliserat sig något. När jag hade PT så förvånade jag honom över att jag faktiskt gick ner så mycket på min redan låga vikt. Då va det verkligen ingen svält diet utan jag skulle äta konstant (orkade fan inte äta allt va tvungen att tvinga i mej). Va mer renare mat utan gluten och laktos som jag förövrigt inte mår bra av men fortsätter att smälla i mej.

Är väll därför jag inte får ro iaf. För just nu så hör jag henne men när jag går in får jag ingen kontakt med henne. Typisk z-är-sjuk-mode. Vete fan vad jag ska göra. Även om jag verkligen inte är en hönsmamma och vet att just nu finns inget att göra så vill jag att min sol ska må bra. Borde gå och lägga mej. Gubben jobbar sista dan imorgon sen är han ledig i tre dagar. Men tills dess måste jag orka men galenskaperna.

Hur som haver så roade vi oss med selfie mode på mobil kameran. Hon har verkligen fått in duckface hahaha.

 

Glöm inte bort om ni har några fråger vad som helst är det bara att ställa dom HÄR. Vill veta vad ni vill läsa mer om och om ni vill ha nå tips etc.

 

presenter för under 300kr

Här är några budget presenter men som är varmt uppskattade. Ni hittar mer på Ellos

                                                                             HÄR // HÄR // HÄR

                                                                        HÄR // HÄR // HÄR

                                                                                   HÄR // HÄR // HÄR

                                                                                      HÄR // HÄR // HÄR

                                                                         HÄR // HÄR // HÄR

                                                               HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

2015-12-11

Idag har jag varit ute sen jag vaknade. Ja det lät dramatiskt men så tidigt gick jag inte ut. Gubben var hemma så hade sovmorgon till 11. Sen ut med jaffa. (Hon är lika lat som matte :P) Sen bar det av till stan då jag hade tid för fransförlängning kl 13.

Efter det mötte gubben och barnen upp mej nere på stan. OH MY GOD. Att man aldrig lär sig. Tre små barn som far runt som om dom hade eld i arslet och helst åt olika håll. Jaja fick några fler vita hårstrån nu. Iaf så åt vi på McDonalds sen gick vi runt och kollade med dom vad dom önskade sig.

Äldsta tjejen ba direkt ELSA KLÄNNING. Alltså denna frost hysteri som slagit ner i dom. Alla tre små e helt galna i frost. Yngsta är en olaf. Lika knäpp hahaha.

Åhh sitter och gäspar och dråsar snart i backen och kl är bara 1800 . På det är äldsta grabben iväg och lanar. Han vill spela med mig. har lust att vråla ut ORKA men som en god mor så ställer man upp. Någon ska man väll va en bra mamma också hahaha.

Nu måste jag logga world of warcraft annars ringer han snart till mej. För er som inte vet vad det är för spel. Håll utkik! Ska göra i ordning ett inlägg om spelet så fort jag fått ihop många fina screenshots.

Sorry för att ha varit så tråkig dom senaste dagarna men fan dom där mötena och all tidspassning har tagit ut sitt rätt. Så jäkla trött på eftermiddan så det inte finns nå liknande. Vill heller inte tidsinställa massa inlägg som jag egentligen inte vill få ut men bara för att fylla ut.

Men om ni kommer med nå frågor om vad ni vill veta mer av så kan jag svara på dom i egna inlägg. Så fråga på!

Jag är den flickan

Hur många har inte gått genom skolan med att bli tafsad på eller blivit kallad könsord?

Min skolgång kommer jag ihåg med vemod. Jag var den flickan som utvecklades tidigt. vid 12 år hade jag b-c kupor. Jag fick absolut inte använda bh för mina föräldrar för att jag "var för ung". Jag blev tafsad på, killar drog in mej på toaletten och stack ner händer innanför byxorna. När jag gick till läraren och "skvallrade" så fick jag en respons som etsade sig hårt i skallen. Inte på det sättet att det var jobbigt utan frustrerade och nej inte acceptabelt. Svaren jag fick var "men dom kanske tycker om dej?" "killar är så, strunta i dom bara"

Varför i hela fridens namn skulle jag bara acceptera dessa svar? Varför kunde killar göra vad dom vill med mej och jag bara ska se det som en okej beteende? Varför var ingen vuxen där för att få bort killarna?

Jag blev kallad för fitta och hora när jag smällde tillbaka. Lärarna ansåg att jag gjorde fel när jag bråkade. Jag bråkade inte jag sa sluta men dom lyssna inte. När jag kom hem och sa att killarna sa hora till mej och vad dom gjorde fick jag till svar "men du kanske ber om det du måste skärpa dej" Ensam stod man mot den patriarkaliska hjärntvätten.

Även om många anser att såna här oskyldiga skämt är inget att hänga upp sig på så är det det. Ett skämt är roligt första gången men när det går igenom ens vardag så är det inte lika roligt.

Männen blir helt rabiata "men jag är inte sån" Men istället för att gå in i försvarsposition tänk efter. Vad kan jag göra för att "fixa" det? hur beteer jag mej? En enkel "skämt" med grabbarna där man säger att en viss tjej är en bra orre är inte ett skämt. Hur man recenserar tjejers yttre där man drar ner dom till bara kött. Att kommentarer som " töm och glöm" eller "spruta och kuta" bidrar till den syn som finns idag.

Men tjejerna får skylla sig själva dom ber om det. En tjej i tonåren ber inte om det. Hon kanske bara vill bli accepterad och gör nått som känns dåligt men får en acceptans av det. Att tjejer idag blir hjärntvättade att det ska va på ett visst sätt.

Handen på hjärtat. Hur många gånger har man inte ställt upp på sex även i förhållande där du egentligen inte vill har sagt nej men efter mycket tjat ställt upp? Har mannen stoppat vid nej? När man är full och killar tar tillvara på tillfället även fast man säger nej sluta "men kom igen sluta spela svår" En tjejs nej är inte alltid en nej utan man spelar svår, man är en teaser, man uppmuntrar så mannen får jaga typ.

Varför kan jag säga nej till min hund och hunden lyssnar varför kan inte en man lyssna på det? Är männen värre än djur är dom inte människor precis som vi?

BESPARA MEJ "INTE ALLA MÄN" Män står högst i statistiken över misshandel man vs man och man vs kvinna. män står överrepresenterad i statistik när det gäller våldtäkter. Istället för tänka "inte jag buhuhu nu är jag kränkt" Tänk vad kan jag göra? Hur beteer jag mej? Vad är min roll i det hela? Ingen man vet hur det är som kvinna och kommer aldrig veta det. Så försök lyssna runt om kring så kommer det komma fram. Kolla på filmer och reklam. Hur ser kvinnans roll ut där, vad accepterar hon. Så kanske ni förstår lite.

 

ofrivillig dag

lilla skrutt var också trött igår haha

Alltså igår. Grymt konstigt dag och kommer inte ihåg den så mycket. Allt var som en jäkla töcken.

Dagen började med att jag försov mej grovt. Ungarna var inte samarbetsvilliga och dom strulade till MAX. Tänkte först ähh skit samma dom kan gå ut utan overall who cares. Men sen tänkte jag på allt skit som kommer där ute av att dom VILL ha på sig istället. Svetten rann och till slut lyckades jag ta mej dom där 5 minuterna till dagis med vettet i behåll.

Hur som haver kom jag iaf till slut fram med 4 minuters marginal till mitt möte på arbetslivsresurs. Kan säga det snurra på rätt ordentligt i skallen och jag lyssna men hörde inte så mycket. Jag fatta men förtog inte.

Vad jag insett dock genom dom här mötena är att jag fått större insikt på vem jag är och vad jag behöver jobba på. Det är ganska fascinerande att så fort man pratar högt om nått så ser man. Igår kom jag tex till insikt med hur jäkla sårbar jag är just nu. Efter min lilla extrajobb förra året med julbord och disk på den där jävla restaurangen så har jag fortfarande inte hämtat mej psykiskt eller fysiskt.  Det var 2 månader av stress, ångest och utnyttjande i samband med att jag sov borta många dagar i veckan.

Att inse att man är så sårbar och svag just nu är stort. Men för mej är det tvärtom. Man ska vara stark och kämpa. Men trots att jag tycker att allt går så långsamt och jag vill komma ut nu nu nu så måste jag arbeta om i hjärnan att jag MÅSTE ta det lugn för jag pallar inte med så mycket.

 

Hur som haver så gick jag runt lite på stan efter mötet och bara va. Skönt att kunna gå in i butiker utan att behöva hålla koll på 10milioner ungar. Kolla på det man vill kolla på. Vara där man vill vara.

När jag väl hämtat dom tre farorna på dagis så fick dom spela lite Ipad och så medans dom satt i sängen så slumra jag till med. Jag va helt körd igår. när väl gubben kom hem och alla bestyr för kvällen va klar var jag inte svår att få i säng.

Det roliga var att jag hade gjort i ordning ett blogginlägg så ni läsare skulle kunna få en uppdatering men tro inte på självaste fan att formes sida fryser och när skitet kickar igång igen då är inlägget borta. ORKA!! så därav min frånvaro igår.

Förlåt! <3

Den där hunden alltså. Hon kommer inte närmare :P

 

 

Min fina jacka

 

Visst är den fin. Köpte den på h&m för halva priset. woop woop. Visserligen dun men den är så len och ger en sån  lyxig känsla samtidigt som den är supervarm.

Köpte även en chocker på glitter. Äntligen har dom fått in det och i massa olika former. Ingen kan va gladare än mej. Älskar chokers och passar min långa hals helt perfekt. En plus är att mitt ärr efter sköldkörteloperationen hamnar i skymundan och inte syns på samma sätt. Ska köpa alla sorter dom har inne :P Det skumma är att med halsband känner jag mej hindrad och får stryp känslor men chokers går bra. Sa jag att jag har en fucked up mind hahaha

 

Tok ryck

Jaha idag fick jag för mej att nu ska jag ljusa upp håret och sen färga rött.

Köpte blond hårfärg och min vanliga som jag brukar använda. Kan säga att det va pengar i sjön med det blonda hårfärgen. Såg INGEN skillnad. Jaja nu sitter jag  med min vanliga hårfärg och hoppas att det blir lite bra iaf.

 

Hur gör ni med mörkt hår för att ljusa upp det?

 

Hur som haver så hade jag arbetsförmedlings möte idag. Vi snackade om rent allmänt kändes det som. Blir helt blank i skallen efter jag lämnar rummet. Men vi tog upp vad jag kan tänkas börja praktisera med. Vad som kan passa mej och min person. Som ni kanske läst är jag en rätt virrig människa så kanske nått som samlar ihop en och får en fokuserad. Sen snacka vi om jag ev kanske är bipolär också. Grunda sig i att jag kan inte se en gråskala. Antingen är jag glad eller ledsen, arg eller deprimerad. Likadant med människor. en människa kan ha 9 av 10 goda egenskaper som passar mej men den där 1an även om det är en skitgrej så kan jag inte komma över det och blir kall och avståndstagande. NOLL gråskala mao.

Men skit samma antingen är jag bipolär också eller inte. Spelar ingen roll för jag är den jag är. Och jag kan va väldigt jobbig att va runt om man inte hänger med men gör man det så är det fullt ös medvetslöst Tjohoo!

 

Men hur är det med er hade ni nån drömyrke eller tog ni det som verkade okey?

 

Min drömyrke va obducent. hahaah jag veet! Men jag är grymt intresserad av anatomi och sn slipper man levande människor. Kan det bli bättre :P Men studierna dit är puuh alldeles för lång

Ja just ja glömde nästan.

Jag unna mej en underbar skitsnygg jacka idag. Visar imorgon när jag ska använda den. HELT JÄKLA UNDERBAR!

 

Lite sällskap hade man också i badrummet. Och nej jag va inte så impulsiv att jag färgade hunden och ungen dom är blonda naturligt -_- :P (dock va det lite frestande hahahaha *skämtar*)

                                                                                         

Lucka 8

Idag är  det 20% på jackor i nellys lucka 8. Hur många har hittat den perfekta jackan? Om du inte gjort det kolla in här.

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

HÄR

 

sliter-mej.i-håret

Vilken dag alltså. Tror jag droppade Celsius i deras gröt i morse. Dom har varit Ö.V.E.R.A.L.L.T!!

Efter mitt inlägg i morse så har det gått i 350. Den minsta har varit "värst". En sån där ljusstjärna man har i fönstret blir begravd efter idag.

Först var dom inne i sitt sovrum och lekte. Drog fram alla kläder och gömde sig där när dom lekte. Sluta med att den garderoben inte har så mycket att komma med nu. Jag flytta in den i vårt sovrum och försökte rädda den så nu står den där på darriga ben efter traumat.

Medans jag fixade det så var dom i vardagsrummet och drog ner den där jäkla stjärnan. "Mamma tälon rör lampan " hör jag ropas. Springer ut för är livrädd att han ska få en stöt och gapar lite. Ja då springer han ut i köket medans jag försöker rädda den där lampan. Hör skafferidörren och tänker nej shit. Jo men där står han med händerna i cornflakes påsen. Nom nom säger han. Va fan gormar morsan. När han skrattande springer därifrån drar han med sig påsen. NEEEEJJJ!!! Bara och plocka upp. Så hör man nästa. "mamma tälon hoppar i soffan" Ähh skit samma tänker jag låt han hoppa. Värsta som kan hända är att han ramlar och kanske bara kanske lär sig. När jag kommer ut i vardagsrummet igen då hoppar inte ungfan i soffan med soffkuddarna på utan har dragit ner ALLT och hoppar på själva stommen. VA FAN!! nr3 för dagen. Bara och plocka upp igen. Sen springer alla tre in i sovrummet igen. Okey puhh nu leker dom. Ja visst lekte dom. Dom hade plockat isär varenda jäkla botten i sina sängar, madrasserna va på golvet och teyrons säng hade dom flyttat runt. (nu vet jag vad det var som lät).

Jisses vilken dag. Dagis imorgon YAY!!

Nu är gubben hemma och jag ska bara ANDAS och låtsas som den här dagen inte varit.

Asså när man är mitt uppe i det så känner man bara nej nu drar jag. Men nu när man chillar och inte behöver springa efter dom så ja sitter och skrattar åt vilken dag det varit. Fy fan vad jag älskar mina små satungar. Dom är juh bäst!

Bra bild för att representera dagen :P                          Glöm den sköna perfekta bloggen. This is life!

                                                                                        Rest In Pece

Låt er inte luras av denna söta syn. Det är hans söthet som gör att han kommer undan med massor :P

 

monster avkommer

Morgonpromenaden med lilla jaffa går asfort när jag är själv hemma. Typ utanför dörren sen hem igen. Under dom här MAX 10min hade ungarna hemma hunnit

1) hällt ut hela burken med jaffas godis över hela köksgolven

2) dragit ner gardinen i köket

3) gått ut på balkongen för att hämta trehjulingen

4) stängt av internet

Måste ge dom cred för att dom är produktiva dom där smådjävlarna. Kan faktiskt se dom där små hornen i pannan på dom.

Here we go nu börjar dagen och nu ska vi röja runt. Mamma är laddad med en celcius så nu kör vi :P

 

5 Random fakta om mej

Jag personligen gillar såna inlägg då man lär känna bloggaren på en helt annan nivå. Men here we go här har ni lite krafs om mej

 

1)  Jag är nagelbandsbitare. Kommer så väl ihåg hur allt börja. Jag var runt 4-5 år och mamma hade råkat ut för en olycka så hon fick åka ambulans. Vi hamnade hos en barnvakt och satt där i badkaret jag och min bror. Vi visste ingenting om vad som höll på att hända och jag bet mej i fingrarna. Kom ihåg att det gjorde ont men på ett skönt sätt, fick mej att glömma allt runt omkring. Än idag biter jag på nagelbanden när jag sätts inför en pressad situation som tex åka buss eller är orolig för nått som skall komma i framtiden tex en möte.

 

2) Jag har grymt svårt att ta till mej nymodigheter. tex när smartphone kom ut så kunde jag inte ta till mej det. Tog mej strax över året innan jag införskaffade en och jag kommer ihåg hur jobbigt allt var då. Min playlist är sån oxå. håller mej till låtar jag vet att jag gillar istället för att ge ny musik en chans. här får ni lite exempel på musik som är ashärlig att lyssna på när man tankar i World of warcraft

 

 

3) Jag har nog inte växt upp. Har jättesvårt att umgås med "vuxna" människor. Känner mej trängd och obekväm i såna situationer. Men med ungdomar så smälter jag in totalt. Som en kompis till min 17 åring sa " asså **** det känns som att prata med en tonåring och inte din morsa". Men sen är det så att ungdomar är mer lättsamma och rakt på istället för såna som vuxit upp som har så många sociala regler att förhålla sig till.

 

4) Jag är ärlig, för ärlig. På gott och ont. Numera är jag mer restriktiv med vad för grodor som hoppar ut men säger nån vad tycker du eller säg ärligt så kommer allt ut. Nästan så det är att trycka på en knapp. Det är på gott och ont. Mina närmaste vet vart dom har mej men för en utomstående kan det vara jobbigt. 

 

5) Jag är överanalytiskt och objektiv. Ta tex om skolan ringer och säger din barn har varit dum. Då tänker jag inte defensivt som nej inte mitt barn utan mer börjar analysera läget som vad hände, vad var det för situation hur många inblandade. Sen gör jag en bedömning efter det. Likadant i vardagen så analyserar jag hela tiden. Kan ni fatta hur min hjärna går haha Tysklands autobahn i 370km/h. 

 

 

 

Lucka 6

Idag blir det lite tips från nellys lucka 6. Lucka 5 igår va inget speciellt. Helt ärligt så sög den. Vart glad idag då det fanns massor av gottisar idag. Men skynda fynda då dom går åt fort!

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

 

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR

Saker som präntar sig in

Livet kommer och går och vissa minne dom består. Tänkte dela med er dom absolut största minnena i mitt liv som har varit ögonblick då allt har vänt till det bättre eller bara stannat vid underbara minnen

 

Jag kom hem till Sverige: Efter att jag blev bortgift blev jag mot min vilja tvingad att stanna kvar i Kurdistan. Jag kom hem på en snabbvisit för att föda mitt barn men efter en månad efter förlossningen så var jag där igen. Stannade där i nästan 7 månader sen fick jag komma hem till Sverige permanent. Det va mer för att min man skulle komma. Men just där och då visste jag vad jag skulle göra och lyckan att få vara tillbaka på svensk mark för alltid va en känsla svår att beskriva. Jag visste att även om jag älskar att vara kurd och älskar mitt land så är det här i Sverige jag skulle leva och dö .

När jag flyttade till Eskilstuna: Jag bara tog mitt pick och pack och drog från Stockholm. Visste inte vad staden hade att erbjuda eller vad det skulle ge. Men känslan av att starta om på nytt var pirrande.

Min mans första sms: vi hade bara pratat per telefon så inga sms hade skickats emellan. Det var sällan vi pratade över telefon dessutom utan det var mer när vi skulle ses som vi bara bestämde genom samtal. En kväll var jag hos kompisar och det plinga i min mobil och kollar. Ett sms från M. Wtf liksom vi messade inte varann. Men där stod det att han var kär i mej. Va tvungen att ringa upp  han och han förklarade att han ville va med mej och han trodde att han älskade mej .  Sen den dagen har det varit jag och han. Genom regn, storm och solsken.

Min första häst: När jag fick löfte om jobb på hunddagiset jag praktiserade lovade jag mej själv att blir jag anställd så ska jag infria det enda önskan jag haft sen jag var barn. En arabisk fullblod. Jag fick en anställning och jag infria min önskan. En arabisk fullblod från Runnbäckens stuteri. Runnbäckens Etmoria. hon var det vackraste som vandrat på denna jord och hade en diamant i pannan. Hon var bara en liten åring när hon kom till mej och vi blev en team. Tillsammans lärde vi oss varann om allt här i världen. Hon var en trygg och säker varelse och blev aldrig rädd. Trots alla skador hon drog på sig varje sommar så är och förblir hon mitt hjärtas hjärta. Efter en rad otrevliga händelser här i livet var jag tvungen efter 3 år tillsammans att sälja henne.