Laperl

Pepparkakor

Tog mej själv i kragen och försökte mej på pepparkaksbak. Har en benägenhet att ALLTID bränna dom där jävlarna.

Vi köpte färdig det. Nästan hälften åts upp av ungarna bara så där men hell ya jag brände inte kakorna den här gången

Kom och gick

Puh äntligen är det över ! Julafton kom såg och försvann. Sen sitter man här nu värsta antiklimax och liksom vad hände?!

Hur som haver blev det lite som jag planerad. Noll hajp med jul. Vi hade köpt hem snabbmat som man bara värmer i micron och satt och åt et framför kalle anka.

 

Kvällen innan hade dom små lagt pepparkakor och mjölk under granen som tomten hade ätit upp på morgonen. Det första alla fick på morgonen va julstrumpan. dom stora fick kontantkort och dom små målarböcker och målarpennor i en frostask.

På eftermiddan kom farmor förbi och lämnade lite julklappar till ungarna. Grabbarna fick varsin Steelserie siberia v3 hörlurar. Mamma blev våt i byxorna av dom också. Asså seriöst ljudet. SHIIT!!!! Dom satt bättre än mina v2or också. A grymt sugen på att sno dom iaf :P

Dom små fick duplo, kläder, bilar, frisörkit och recuekit leksak med hästar och sånt.

Av oss fick dom massor av duplo, dockvagnar och anna elsa docka. Vart precis som jag trodde dom där anna elsa dockorna var höjdpunkten. Lyckan när hon såg det. Ahh det kan jag leva länge på.

Grabbarna fick dator och onlinegaming pengar typ.

Bildbomb!!

Barn inspo

Jag personligen tycker inte om att klä mina barn i klänningar. Det är inte så jätte lekvänligt men dom älskar klänningar. Så roligt att snurra i det. För min del är inte klänningar promt bara till tjejerna utan även lillkisen använder det och an älskar det just för att det snurrar :P. tänker inte bry mej ett skit om vad andra tycker heller då jag inte bryr mej, han bryr sig inte och syskonen bryr sig inte.

Men iaf trots mitt agg gentemot klänningar på barn så kan man inte låta bli att kika på det ibland. Finns så många fina därute. Hittade även massor med fina tjockis tröjor som jag kallar det för. Inte för att tjocka har på sig (ja vet inte om dom har det ) utan dom är tjockare än vanliga tröjor.

Tycker om Zalando. sjukt bra kvalitet. Men så dyrt, men om man kollar så får man sjukt bra kläder för dom pengarna.

Sen är det ju så om man jag börjar jobba också och inte bara gubben så är det egentligen inte mycket pengar :)

 

                                                                               HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR

HÄR / HÄR / HÄR

2015-12-22

Asså nått e seriöst fel med mej. Ja visst pms men mer än så.

Hela grejen med att gå till arbetslivsresurs är att hitta en till en början med en praktik plats till mej som ev kan senare leda till jobb. En plats där jag platsar in som jag kan ta i min egen takt. Även fast jag vet att jag har gott om tid, att jag inte står själv så säger hela min kropp spring.

Egentligen är jag i mitt huvud helt taggad på att få sätta igång. Alltså sjukt taggad. Men när man prata jobb så slår min kropp av. får feberfrossa typ,får fysiska smärtor, huvudvärk och en sjuk trötthet. Tålamod och livsgnista säger bara bye bye. hur kan det bli så? Försöker tänka på jobb och prata om det as mycket i positiv anda. Det är positivt!! Få tjäna egna pengar, komma ut och göra nått annat än hemmets lunk. Men min kropp vill inte hänga på vad hjärnan tycker. Hur fan får man den och hänga på tåget?

Idag har det bara varit ett virrvarr i hjärnan. Har så jäkla ont i kroppen efter mötet. Asså jag börja nästan lipa på mötet. Svetten bara rann nerför ryggen. Det är inte likt mej. Jag lipa ha. tålamodet hemma har varit under all kritik1 Ungarna har bara varit busiga och glada men ljudet har bara dunkat fram och tillbaka mellan skallväggen. Usch idag känner jag mej inte duglig som varken fru, mamma eller bara jag.

Nu måste jag ta mej samman . Jul runt hörnet som jag ser sjukt mycket fram emot men ändå är det som en vägg har slängts upp framför mej.

 

Nu kan man chilla - NOT

Vart så mycket igår kväll så jag kände ähh skit samma.

Vi började med att gubben drog fram dammsugare och skulle städa. Rent blev det efter mycket om och men. Lillgrabben ÄLSKAR dammsugare så det är värre än att moppa med en drös valpar i rummet. Han upptäckte nått nytt igår om vad man kunde göra med dammsugare. Suga sig själv i ansiktet. Asså han va helt röd efteråt :P

Men roligt var det. Sen kunde man även jaga syskonen med den :)

Så ni fattar va lite problematiskt att få det avklarat.

Iaf sen på eftermiddan tog jag med mej honom för att möta upp äldsta grabben vid tågstationen. YAY nu e han här. Fett skönt att ha familjen samlad under ett tak.

Åka buss är det bästa ungen vet så när bussen kom hoppa han jämfota av lycka. "mamma mamma dä ä bussen dä ä bussen!"

Och såklart skulle nalle följa med på bussturen. Det får hen juh inte missa. Nalle är hans lilla älskling kan inte sova utan den och när han är ledsen så är det hans trygghet. Han har snuttis också men den fick stanna hemma. Ville inte att han skulle riskera att tappa bort båda av hans trygghets punkter.

Så nu när äldsta grabben är här får vi se hur mycket bloggande det blir av. "mamma vi måste bli 90" "mamma nu kör vi" "mamma sök grupp" Med andra ord blir world of warcraft varje ledig sekund. OMG vad jag längtar tills raffet är SLUT!!!

Nu känner jag hans ögon bränna i ryggen. Måste dra hahahahaa.

Chihuahua

Nu har jag haft Jaffa i 5 månader exakt. Tänkte jag skulle ta och sammanfatta utifrån min erfarenhet av henne om nån funderar på rasen. Kom ihåg det är min personliga intryck.

Hur jag kom in på chihuahua.

Jag jobbade på en hunddagis här i stan och kom att träffa massor med olika hundar, individer och raser. Dom individerna jag klicka med vad två dvärgpudel töser och en chihuahua hane. Dom va verkligen min höjdpunkt på dagen. Lyckan var total när jag fick "ansvaret" över dom. Innan jag träffade dom hade jag fördomar gentemot småhundar och undvek dom som pesten. Men det är mer för att jag hade dålig erfarenhet med folk som behandlar sina småhundar som bebisar och inte hundar. Iaf dom här tre va lugna, trygga och INTE bjäbbiga. Hade inga kläder mer än täcke när det regnade och va kallt. Dom hände på ÖVERALLT. Även när jag drog rakt ut i skogen för att plocka svamp, smultron eller blåbär. Enda problemet var med chihuahua när det kommer för höga stockar men då lyfte man upp han och han knata vidare. 

Så när vi bestämde för en liten hund velade jag mellan pudel och chihuahua. I slutändan vann chin då jag HATAR pälsvård och pudeln behöver rakas titt som tätt.

Jaffa

vi ville ha en äldre hund som var lugn då vi hade W som var otroligt rädd för hundar. Efter många annonser med diverse rubriker som renrasig chihuahua men som visade sig inte va reggade i skk så hittade vi henne. Ångrar inte en sekund.

Jag känner så här. Chihuahua är en HUND ingen BEBIS. Chin behöver en minst lika fast han och att man är konsekvent i sin uppfostran som en Belgisk vallhund. Nu är jaffa en otrolig förarvek hund så hon har liksom bara glidit med. Men jag ser ingen skillnad mellan en liten eller stor hund. Chin behöver aktiveras fysiskt och psykiskt för att man ska undvika fällor som "bjäbbig" hund. Nu kräver dom inte som en Belgisk vallhund. Men problem med hunden uppstår om man går in mentalt och tänker ähh en liten hund kräver inget eller att dom är sååå dulliga.

Jag har en väldigt dominant och tydlig kroppsspråk med hundar. regler är inte där för att tänjas på utan säger jag här så e det här inte jag ska bara... det är förutsättningen för att man ska ha en fri och lycklig djur. Att man är konsekvent. Visst jag skämmer bort dom MEN fortfarande är det mina regler som gäller.

Tyvärr så är det oftast den mentaliteten folk går in med därav bjäbb och andra diverse problem.

En problematik som många småhundägare till hanhundar går runt med är att dom skvätter inomhus. Men det finns skvättskydd att köpa!. Där känner jag jahap. Varför är det mer godtagbart om min chi kissa inne framför att min belgare kissa inne?

I min värld inte acceptabelt på nån front. Skvätt skydd bye bye. Varför inte ta tag i problemet istället för att bara acceptera? Även om det är lite så luktar det minst lika mycket + att rätt va det är så plaskar du i en liiten pöl . Mums ehh not.

Så med andra ord. Funderar du på en chihuahua så SNÄLLA det är ingen bebis det är en HUND som kräver av dig som förare för att bli en trygg icke bjäbbig varelse.

HÄR och HÄR hittar ni tidigare inlägg om jaffa.

 

Hur svårt ska det va!

Hur jäkla svårt ska det va att få köpa veggo mat? Drog iväg till willys och där var anammas "kött"färs slut. Majonnäs och ost fanns inte heller. Fanns en "skinka" kvar och den var öppnad så det var jag inte intresserad av. Kom hem då jag hade W med mej och dags och dra igen. Ica maxi den här gången. Slut på "skinka" och majonnäs MEN dom hade ost. YAY liksom. Så får bli en tur till Coop senare för att inhandla majonnäs. Geeeez måste man dra igenom hela jäkla Eskilstuna innan man fått ihop mat. Vi äter veggo här hemma men ibland blir det kött också men det som inhandlas är endast veggo prylar. Kött och fisk kommer in på annat sätt som jag inte tänker skriva ut här.

Hur som haver Idag vart det Ws tur att hänga på morsan. Så innan vi drog till willys gick vi runt på stan och kika lite. Köpte lite godis och dricka. När jag skulle köpa dricka och godis så funkade inte min kod till kortet. Va fan jag VET att det är rätt! Kollade på kortet och jag har fått med gubbens kort istället för mitt. Bara och vänta in grabben så han kunde komma med rätt kort. Sa jag att jag är VIRRIG! Ett under att jag får med mig ungarna hem :P Älskar att kunna chilla så här med dom en och en. Imorgon är det Ts tur då vi även ska plocka upp äldsta grabben från tågstationen.

Jäklar i havet vad mycket människor det va nere på stan. Alltså jag är sjukt dålig på att planera men seriöst att va så här sent ute med julklappar? Jag var klar i november. Vi köpte en julklapp nu i december och det va nån elsa anna docka som konstant var slut. Så va bara att ha tålamod. Den är nu inslagen och det är den presenten jag är gladast över att dom får då det va nått dom tjatat om länge. Till julstrumpan har dom får målarböcker och färgpennor.

<-- Veggo färskost finns i två smaker till                           Vanlig hårdost-->

Kände att va overkill med overall men då hade vi redan gått till busen så skit samma

 

 

 

new nails in

Alltså ursäkta hur det ser ut men jag tar naturella naglar och målar själv. Smidigare för då kan man fylla på färg själv i utväxten eller bara byta färg.

Men iaf liiite fint blev det iaf trots små skavanker :P dom försvinner inom några dagar då ja e band bitare :). nyttigt med lite nagellack eller akryl.. ehm NOT. Om nån har nån tips på hur man kan göra bättre just shoot

Tic Tac the clock is ticking

Yepp precis som titeln löd. Full patte framåt idag.

När Grabben kom hem fick han ofrivilligt bli barnvakt av 2 av dom tre små.

Första stoppet blev hundmat som vi köper på jump in ridsport. Andra stoppet Ö&B. Dom hade nå billigt erbjudande på luftmadrasser. Ordinare pris 149 nu 99.90. Perfekt då Äldsta grabben kommer över under jullovet och vill verkligen inte sova på soffan :P. blev massor med annat smått och gott där som det alltid blir när man är där. After eight för 20 spänn. Alltså en sån där stor. Nom nom nom! Älskar after eight mint.

Iaf äldsta tjejen var tapper så hon fick en dricka valfri godis och när vi var nere på stan en cheesburgare. Värsta skitmat och sockerbomb. Men så jäkla värd de. Hur som haver så gick vi runt lite på stan och kolla i ,noga poängterad, klädbutiker. Yepp ungen har börjat intressera sig för kläder. Så jag hände bara på.

1745 Hade jag tid för att fixa naglarna och ååå vad intressant det va. Hon sket i you tube och stod och hängde över mej men när hon som fixade naglarna frågade Z om hon vill få naglarna målade så bangade hon ur. Lite blyg vart hon. Det bästa va lampan som man stoppar in handen. Den va fett cool!

Väl hemma och mättat barn och lagt dom så var det äntligen dags. Slå in julklapparna. Nu är allt klart! Fi fan vad skönt!

Så jäkla trött men allt jag tänker på är vill till mitt pussel och chilla i sängen. Först gå ut med jaffa sen åhh så skönt det ska bli!

Gubben kan han med :P

Måste ha nån som godkänner inslagningen :)

Ja är man bebis så är man :P

Resultatet!

av klippningen blev detta!

Fattar ni hur smidigt det är att sköt det nu. Äldsta dottern sa idag "mamma min hår är skön" Yay tänker man då :P

Min morsa brukade göra så här på mej med när jag var i yngsats ålder. Kanske gör dom likadant på sina barn sen :P

Det hände :S

Dagen började med att jag försov mej igen när barnen skulle till dagis. Vaknade 830 och det va knäpptyst i huset. Kommer upp ALLA ligger fortfarande och sover. WTF moment. Så länge har dom ALDRIG sovit. Dom är upp senast 7 och kör fullt ös. Jaja gick iaf och logga wow. När jag hämtade dom sen så vart det operation klippning. Tog fram maskinen och tänkte gör en Carol i the walking dead. Smidigt och ingen hårvård krävs. 1a ungen gick det bra. Mitt i rakningen av andra ungen börjar maskinhelvetet att tugga. NEEEJ!!! Vafan gör man nu?

Det som inte får hända hände.

När gubben kom hem blev det operation köpa ny maskin. Efter 2h med bussar som går en gång i halvtimmen så var jag hemma. Bara kör ungarna va vakna så jag fixa till nr2 och påbörjade på nr 3. Så nu är dom klara. Dom är supernöjda och känner sig ascoola och fina i sitt nya frisyr och mamma behöver inte hålla på med hårvård. Win-win.

Får bjuda på bilderna imorron. Dom duschade efter så ehm något bittra och dystra ungar på dom bilderna.

Duscha är rena döden. Man skulle tro att döm förs in i en svavel rum och duschas med syra. Ja där fick ni en bild på hur det låter.

bjuder på lite bilder på en dansande jaffa istället. Roligare bilder:P Och ja hon fick pommes till slut!

Festklänningar

Bästa tillfället och köpa sin nyårsklänning eller passa på och fynda sommarens hetaste klänningar till studenten eller bara festerna. Dagens lucka hos nelly ger dej 30% rabatt på festklänningar och det finns en hel uppsjö av dom.

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

 

8 dagar kvar

alltså 8 freaking dagar kvar till julafton. Wow tiden går supersnabbt.

Här är allt klart. I helgen ska jag börja baka massor av gott så ungarna blir helt sockergalna. Dom ska va som ping pong bollar mot väggarna i jul för det är dom värda.

Ja just ja ska fixa farmor+1 och farfars presenter men det fixas nu under helgen.

Mormor och morfar firar inte jul så där fixas det inget. Vi har istället Id och Newros som vi ger varandra presenter.

Id är ju islamsk högtid. Efter fastan och Newros är kurdernas nyår. Den infaller 21 mars. Kommer skriva mer om den den 21 mars så får ni en liten historia. Älskar den så jäkla underbar.

Nej nu vill jag ha jul så jag kan få mitt dumma nya konto till world of warcraft.

På tal om det. Kommer Vlogga om wow efter nyår. Kom på att skriva om det här underbara spelet gör det inte rättvist och man förlorar så mycket info.

Så efter nyår kommer jag göra en ny kategori som heter video. Kommer även försöka vlogga om annat men för er som är intresserade av spelet kan ni kicka där. Kanske ger er en bättre inblick när jag kommer med min wow snack :)

Snart är ungarna hemma från dagis också. Imorron är sista dagen sen är det jullov. Må gudarna skona min själ hahahahaha

 

 

Några screenshots från det underbaraste spelet ever

Lucia

Idag har vi varit på dagis lusse firande på dagis. Alltså det är skitkul när ungarna är stolta och visar upp sig vad dom kan MEN att morsan ska kunna hålla sig still det e en annan femma. Iaf är den där pinsamma morsan som hänger på och gestikulerar och sjunger med. Kan inte bara sitta still och kolla på. När jag kommer på mej själv skäms jag. Sen är det massor med annat folk där också så blir lite klaustrofobisk och får panikkänslor. Så gestikulering blir som en reaktion till att jag ska stå kvar och inte springa all världens väg. Hur som haver minstingen ville inte va med först men jag sa om du sätter dig bredvid din syster så sitter jag här så du kan se mej så då gick det bra. Dom skötte sig finemang :P

(storebror sa att det va okey med att va med här i bloggen. Förresten ser ni hur lika lillebror och storebror är)

 

Shoes shoes shoes

Alltså åhh seriöst hur fina är inte dom . Nellys lucka 14 är skor. Det kan man inte ha för många av :P

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR