Laperl

Ger godis = dålig förälder!?

Alltså någonting roligt. Karamellkungen har visst godispåsar som ser ut så här

 

Det har blivit helt galet. folk har blivit kränkta för att karamellkungen kränker barns känslor. Woot! Seriöst allt jag ser är humor och väldigt schysst marknadsföring. Större barn skrattar åt det och mindre barn fattar ingenting. så vad är det dom ska bli kränkta över?

Sverige världens mest lättkränkta land. Kränkt har blivit nån dagen ord här i landet.

Kränkt har blivit en lika lättvindig ord som rasist. F

Sen har det blivit snack om att man ska va en sämre förälder för att man ger socker och skit till sitt barn. Ehm juuuust!

Allt handlar väll om mängden. Det finns dom som sitter och ger sina barn halv fabrikat och sen predikar hur dåligt godis är. Ehm hallå missat poängen?

Om vi ska hård dra allt så är det farligt att vistas i sitt eget hem. Fattar ni hur mycket gifter det finns runt om kring en? I möbler etc. Det kallas för tex flamsäker skydd. Sen alla olyckor som händer i hemmet. Sen går vi ut och andas in frisk luft. Just det var det frisk luft. Den friska luften är full av avgaser och industri rök. Men mat. Jussst mat. Där har vi kemekalier och besprutningsmedel i ett antal som inte går att räknas till. Men jag köper ekologiskt. Jahap bra för dej. säg att den icke ekologiska grönsaken innehåller 10 gifter så innehåller den ekologiska 5. Så vi har reducerat lite men inte allt. Kött tänker jag inte ens gå in på för där är det ett rent helvete med atibiotika och annat skit.

Kan folk fatta att för att leva rent måste man dö eller odla själv.

Jag ger mina barn godis. Yepp! Dom äter halv och hel fabrikat. Dom äter ekologiskt och icke ekologiskt. Dom äter även mat från grunden. Dom äter chips, vitt bröd och råg bröd. Dom äter jävligt varierat beroende på hur mycket tid som finns. Dom älskar frukt och grönsaker. Men hatar bönor hahaha

Men dom rör på sig så inåt norden. allt handlar om hur man sätter ihop allt. Man är inte en sämre förälder för att man ger barnet godis och man är inte en bättre förälder för att man bara köper ekologiskt. Allt handlar om hur man anpassar allt utefter barnet och i vilken mängd man ger dom. Sen ska man fan ALDRIG ALDRIG säga eller nämna till barnet "det där gör dej fet" eller dylik. Ge ett alternativ. Tex om ungen vill ha godis och du inte vill ge säg istället "Ska vi kolla i fruktdisken om vi hittar nånting roligt där istället?" sen kan man komma med alternativ tex ska vi göra bananglass istället?

 

Sen som avslutning vill jag säga den braiga föräldern som bara ger sitt barn ren mat men poängterar att this and that gör dej fet ÄR den sämsta föräldern.

 

Sluta prata utseende och uppmuntra barnets sidor istället. ex istället för vad duktig du är på att rita  säg åhh dom här färgerna gör mej så glad.

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas