Laperl

Äntligen!

Äntligen är det sol igen och äntligen har dagis öppnat igen.

Jag vet vilken rutten förälder jag är som är glad över att lämna mina barn på dagis. :P

Men skönt att få nån sorts andrum.

Som igår t ex så hör jag innefrån rummet att tjejerna pratar. Kissa då kissa här säger Z och W säger här? Trodde dom lekte med dockerna och dockan skulle kissa på pottan. Sen blir det tyst. Ni vet hur det är med barn oc tystnad. Och sen bryts tystnaden av skratt. Va tvungen och gå in och kolla. Då hade ungen kissat i en hink inne på rummet. VA I helvete liksom. Och medan jag är därinne så får T tag på nagelacken och målar bordet. Så när man kommer in i vardagsrummet så är det vackert målat på vita vardagsrums bordet i orange och även snuttis hade fått sig lite färg.

Sliter mej i håret!

Så nu är det jäkligt skönt att dom är tillbaka på sina 15h per vecka och mamma kan andas och samla ihop sig.

Idag drog jag iaf till gymmet och körde slut på mej själv. Tog ben, rumpa, rygg och biceps och avslutade med 25 minuter HIIT på löpbandet. Kommer kännas imorgon. Men skönt att komma iväg i lugn och ro och inte stressa. Har blivit det enda "egentid" man har även om det inte är så jag vill spendera min "egentid".

Nej nu måste jag nog duscha innan monstrena ska hämtas. Kanske göra daily också i WoW.

Förrästen snart går dom ut om nya expansionet. Den 6 aug ska dom avslöja allt på blizzcon. Längtar som fan!

 

 

 

Ger godis = dålig förälder!?

Alltså någonting roligt. Karamellkungen har visst godispåsar som ser ut så här

 

Det har blivit helt galet. folk har blivit kränkta för att karamellkungen kränker barns känslor. Woot! Seriöst allt jag ser är humor och väldigt schysst marknadsföring. Större barn skrattar åt det och mindre barn fattar ingenting. så vad är det dom ska bli kränkta över?

Sverige världens mest lättkränkta land. Kränkt har blivit nån dagen ord här i landet.

Kränkt har blivit en lika lättvindig ord som rasist. F

Sen har det blivit snack om att man ska va en sämre förälder för att man ger socker och skit till sitt barn. Ehm juuuust!

Allt handlar väll om mängden. Det finns dom som sitter och ger sina barn halv fabrikat och sen predikar hur dåligt godis är. Ehm hallå missat poängen?

Om vi ska hård dra allt så är det farligt att vistas i sitt eget hem. Fattar ni hur mycket gifter det finns runt om kring en? I möbler etc. Det kallas för tex flamsäker skydd. Sen alla olyckor som händer i hemmet. Sen går vi ut och andas in frisk luft. Just det var det frisk luft. Den friska luften är full av avgaser och industri rök. Men mat. Jussst mat. Där har vi kemekalier och besprutningsmedel i ett antal som inte går att räknas till. Men jag köper ekologiskt. Jahap bra för dej. säg att den icke ekologiska grönsaken innehåller 10 gifter så innehåller den ekologiska 5. Så vi har reducerat lite men inte allt. Kött tänker jag inte ens gå in på för där är det ett rent helvete med atibiotika och annat skit.

Kan folk fatta att för att leva rent måste man dö eller odla själv.

Jag ger mina barn godis. Yepp! Dom äter halv och hel fabrikat. Dom äter ekologiskt och icke ekologiskt. Dom äter även mat från grunden. Dom äter chips, vitt bröd och råg bröd. Dom äter jävligt varierat beroende på hur mycket tid som finns. Dom älskar frukt och grönsaker. Men hatar bönor hahaha

Men dom rör på sig så inåt norden. allt handlar om hur man sätter ihop allt. Man är inte en sämre förälder för att man ger barnet godis och man är inte en bättre förälder för att man bara köper ekologiskt. Allt handlar om hur man anpassar allt utefter barnet och i vilken mängd man ger dom. Sen ska man fan ALDRIG ALDRIG säga eller nämna till barnet "det där gör dej fet" eller dylik. Ge ett alternativ. Tex om ungen vill ha godis och du inte vill ge säg istället "Ska vi kolla i fruktdisken om vi hittar nånting roligt där istället?" sen kan man komma med alternativ tex ska vi göra bananglass istället?

 

Sen som avslutning vill jag säga den braiga föräldern som bara ger sitt barn ren mat men poängterar att this and that gör dej fet ÄR den sämsta föräldern.

 

Sluta prata utseende och uppmuntra barnets sidor istället. ex istället för vad duktig du är på att rita  säg åhh dom här färgerna gör mej så glad.

 

 

 

När det förflutna kommer ifatt en

Dom senaste dagarna har jag lyst med min frånvaro här. Kommer bli så bara och gilla läget. Jag har haft en tryckande huvudvärk på höger sida som sträcker sig från pannan ner i käket. Alltså så illa att när värsta trycket kommer att jag ville bara grina. Den har fortfarande inte släppt men känns lättare.

Har varit skitorolig för propp och allt möjligt men va fan händer det så händer det. Finns inte mycket jag kan göra för att hindra det.

 

Sen har jag mått oerhört dåligt psykiskt. Min psykiska ohälsa blir tydligare runt högtider och pms där emellan har jag "kontroll" över det. Den här gången är det min födelsedag som trigga igång det.

Fick en underbar dag som gubben fixade ihop. Fick jättefina presenter av både han och barnen. Men jag sakande min äldsta son som för tillfället är i kurdistan med mina föräldrar och saknade mina föräldrar. Jag ville liksom bara ha mamma. Jag vill ha min tjurskalliga pappa. Trots allt dom satt mej igenom, trots det helvete för min egen del dom lät mej gå igenom så saknar jag dom och jag älskar dom. dom gjorde det dom trodde var rätt utifrån kultur, tradition och religion och dom har insett hur fel dom gjorde. Dom har t o m erkännt det. Men far min vägrar forfarande erkänna M som min make då han är svensk, men så är det.

 

Nåntig roligare. I present fick jag öppna 2 av mina gammla world of warcraft konton för att hitta mina mounts och lite pets. Har 4 konton sammanlagt och alla sitter på samma battle net konto så då delar man alla achivment pets toys etc mellan kontona men man måste logga in på gubbarna innan man delar det account wide. Det var black war bear som man får när man attackerat alla motståndar factionens storstäder och dödat deras ledare och en Blue drake. Den droppar från raiden eye of eternity,

 

En sak till som jag fick i present var 12 v med en online PT. Fick dock den här presenten myycket tidigare och valet föll på Rickard Bravo <--länk. Har kikat på honom och följ han ett tag och va grymt sugen på att prova på. Och en dag kom gubben och sa att nu kör vi. Det är det bästa som hänt mej. Mina matvanor har blivit bättre, självförtroendet boostades upp enormt och jag har fått muskler på ställen jag inte ens visste jag hade.

Just kosten har varit eftersom mat är min akilleshäl har varit oerhört bra. Ingen jäkla svältdiet. Snarare tvärtom orka äta allt liksom. Man ska äta i princip hela tiden känns det som. ungefär som skalmans mat och sov klocka. Magen har lugnat ner sig mycket. Från magkramper näst intill varje dag och så svullen så det såg ut att jag va gravid till i princip platt. Nu har jag mycket skinn men va fan magen är borta wohoo. Styrkan jag byggt upp i kroppen är oxå helt jäkla skönt. Min ryggsmärta är poff gone. Har inte ont i lederna på samma sätt. Från konstant smärta till jag tror jag känner nått. Nu är jag dock inte klar med min period. Har en månad kvar. Men bjuder på den här bilden så får ni se hur Duktig han är och så förstår ni varför jag alltid skulle rekomendera honom.

                             Mars                                                                        Juni

Upp